174-el_fentebb-01-01

Közel 180 helyet javított az SZTE a RUR orvostudományok szakterületi listáján

174 helyet javított a Szegedi Tudományegyetem a Round University Ranking (RUR) orvostudományok szakterületi listáján: idén a világ legjobb 247 orvosképző intézménye közé került a tematikus rangsorban Magyarország első egyeteme. Az élettudományi listán is közel 100 helyezést javított az SZTE, és akárcsak az orvostudományi listán, itt is dobogósan végzett magyar viszonylatban.


A moszkvai székhelyű rangsorkészítő szervezet legfrissebb orvostudományi rangsorán a Szegedi Tudományegyetem a 247. helyezést érte el, ezzel 174 helyet javított pozícióján a tavalyi 421. helyhez képest. A Round University Ranking (RUR) 2021 Medical Sciences World University Ranking tematikus lista a világ 589 vezető felsőoktatási intézményének teljesítményét vizsgálta.


A RUR 2021 Life Sciences World University Ranking listán szintén nagyot javított az SZTE: míg a tavalyi évben a 433. helyen állt, pozícióját az idei évben a 339. helyre tornázta fel. A 94 helyet javító intézmény magyar viszonylatban dobogós helyen végzett – az orvostudományi lista mellett – ebben, a világ 712 top egyetemét vizsgáló szakterületi rangsorban is.


A RUR szakterületi rangsorai ugyanúgy értékelik a világ felsőoktatási intézményeit, mint a szervezet által készített világrangsor. Ez húsz mutató és az egyetemi tevékenység négy kulcsterülete alapján történik: oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%).


A Szegedi Tudományegyetem mérőszámai az oktatás, a kutatás, a nemzetközi elismertség és a pénzügyi fenntarthatóság területén is jelentősen javultak a most megjelent rangsorokban.


A RUR 2021 Medical Sciences és Life Sciences ranglistái élén is amerikai egyesült államokbeli intézmények állnak: előbbiben a Harvard University, a Northwestern University és a Washington University in St. Louis, utóbbiban a Harvard University, a Johns Hopkins University és a Yale University.

 

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


vecseri-zitaVecseri Zita – MGK: környezetgazdálkodási agrármérnök

Továbbtanulásnál meg se fordult más egyetem a fejemben, csak az SZTE. A tanárok szakmailag jól felkészültek, a sok gyakorlati óra és a tanulmányi kirándulások pedig remek gyakorlatszerzési lehetőséget biztosítanak. Szeretek Szegeden egyetemista lenni, sok lehetőséget és kedvezményt kapnak a hallgatók. Kedvenc helyem a partfürdő, itt tartják a SZIN-t és az Összegyetemi gólyatábor, ami gólyáknak kötelező.




ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *