IMG_2556

Nyílt nap – segít a döntésben

Miért hasznos a középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem nyílt napja? – erről kérdeztük egyiküket. A 12. osztályos Magyar Olivér, az SZTE Gyakorló Gimnáziumából arra buzdítja kortársait, hogy szombat délelőttre ne csináljanak másik programot.

Nagy dilemma volt számomra, hogy orvosi vagy fogorvosi pályára lépjek. Sokat segített a döntésemben, hogy részt vettem a Szegedi Tudományegyetem tavalyi nyílt napján. Az ÁOK és a FOK standján részletesen elmagyarázták, mire számíthatok ha az egyik, ha a másik pályát választom – hallottuk Magyar Olivértől. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola végzős diákja az előző rendezvényen betekintést nyerhetett, milyen is egy egyetemi tanóra, milyen tantárgyai lennének ha orvosnak, ha fogorvosnak tanulna. Mik a különbségek, a lehetőségek.IMG_2530

Sokat hallott a pezsgő diákéletről, a kulturális programokról, kikapcsolódási-, sportolási lehetőségekről, valamint az egyetem nemzetközi kapcsolatairól, amelyekkel élni is szeretne a sikeres felvételi után. - Mindenkinek ajánlom a részvételt, mert rengeteg hasznos információval, tanáccsal gazdagodhatunk – magyarázta Olivér, aki idén is részt vesz az SZTE nyílt napján.

IMG_2538

 

Érdemes ellátogatni az eseményre, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól.


IMG_2559


A nyílt napról korábban itt írtunk.


 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna


esza_felso

plakat

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.
Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *