Irodalmi és kultúrtörténeti verseny középiskolásoknak - Számozatlan mondatok az Esterházy család életéből

2020. április 14-én lesz 70 éve, hogy megszületett Esterházy Péter, a kortárs magyar irodalom egyik legjelentősebb alakja. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara ebből az alkalomból három fordulós irodalmi és kultúrtörténeti versenyt hirdet középiskolásoknak.

Az 1-2. forduló feladatait a csapatok online küldik be, a verseny döntőjét pedig az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, Szegeden rendezik meg az Esterházy 70 című egész napos programon. Az 1-2. forduló összesített pontszámai alapján a legjobb 3 csapatot szóbeli döntőre várják 2020. április 21-én. A döntőbe kerülő csapatok tagjai értékes jutalmakat nyernek. A felkészülést ajánlott olvasmányokkal segítik.


kozepiskolas_verseny


A döntőről videófelvétel készül, és élőben közvetítik a BTK középiskolásoknak készülő oldalán.


A verseny zsűrije:

prof. dr. Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja

prof. dr. Szilágyi Zsófia egyetemi tanár, a Magyar Irodalmi Tanszék vezetője

dr. habil. Szabó Gábor docens, Magyar Irodalmi Tanszék, Esterházy-kutató

dr. habil. Zvara Edina docens, Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék, művelődéstörténész

Zs. Sejtes Györgyi kutatótanár, az SZTE Juhász Gyula gyakorlóiskolájának igazgatóhelyettese

 

A verseny díjainak fölajánlója a Magvető Kiadó. A versenyfelhívás itt elérhető.


esza_felso

plakat

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *