Alma_nyito

A tankönyveken túl - Felkészülés az írásbeli emelt szintű érettségire magyar nyelv és irodalomból

Az emelt szintű írásbeli érettségire való felkészülést segíti az SZTE Alma Mater videója, amely A tankönyveken túl című rendezvénysorozat legutóbbi előadásának felvétele.

Árva László, a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola igazgatója az SZTE Nyílt Napon tartotta meg előadását,melynek címe Felkészülés az írásbeli emelt szintű érettségire magyar nyelv és irodalomból.

Az előadásról készült videó az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján érhető el.

Árva László tanár úr évek óta társszerzője a tanárok és diákok által jól ismert Érettségi tételek magyar nyelv és irodalomból - 40 emelt szintű tétel című köteteknek, így tanácsait minden emelt szinten érettségizni szándékozó diáknak érdemes megfogadni.

Az SZTE Alma Mater számára kiemelten fontos, hogy a jelenlegi helyzetben is támogassa a pedagógusokat és a diákokat. Ez a professzionális összegző online segédanyag nagy segítség az érettségi előtt álló tanulóknak és a tanároknak is, hiszen az írásbeli vizsgán leggyakrabban előforduló hibázási lehetőségekre hívja fel a figyelmet.

A videót és az előadás prezentációját a pedagógusok figyelmébe is ajánlják, küldjék el bátran diákjaiknak, vagy építsenek rá egy tanórát.

Az előadás a 2019 májusában elindított A tankönyveken túl című rendezvénysorozat legutóbbi etapja volt, amely az SZTE Alumni Pegagógus Nagyköveti Rendszer programjaként valósult meg az SZTE Alma Mater szervezésében.

A jelenlegi helyzet miatta a tavaszra tervezett programjaik magyar nyelv és irodalomból, történelemből és matematikából elmaradtak, de a tervek szerint jövőre a rendezvénysorozat folytatódni fog, hogy az emelt szinten érettségiző diákok felkészülését, s emellett a pedagógusok szakmai tudásának fejlesztését továbbra is támogassák.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.



Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.