MK_gepeszmernok

Gépészmérnök képzést hirdet Orosházán a Mérnöki Kar

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara, Orosháza városa és a Táncsics Mihály Gimnázium közösen indít szeptembertől gépészmérnök képzést a gimnáziumban. Az államilag támogatott szakra a pótfelvételi eljárásban augusztus 7-ig lehet jelentkezni.

Kihelyezett mérnökképzésnek ad helyet az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium szeptembertől. A Szegedi Tudományegyetem rezidens iskolájában kéthetente hétvégente zajlik majd a levelező képzés. Az államilag támogatott szakra augusztus 7-ig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban.


A végzett gépészmérnökök a munkaerőpiac igényei szerint alkalmasak lesznek a gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére, alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására. A hét féléves levelező tagozatú képzésen gépészeti üzemfenntartás és folyamattechnikai specializáció közül választhatnak a hallgatók.


A pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzésre kizárólag elektronikus úton lehet jelentkezni a felvi.hu-n, legkésőbb 2019. augusztus 7-ig. A pótfelvételi során csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba.


További információ a Mérnöki Kar honlapján.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Mango_MagdolnaMangó Magdolna - ÁJTK jogász

A képzéssel kapcsolatban eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. A tanárok korrektek, bár vannak nehéz tantárgyak, de végig lehet vinni. Szeged nagyon jó hely, a közelsége miatt is ide akartam jönni, valamint azért, mert sok ismerősöm járt ide, ők is ajánlották. Mindig is jogász akartam lenni, és úgy érzem, hogy a szegedi ÁJTK megfelelő hely erre.




barta-eszterBarta Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

A továbbtanulásnál egyértelmű volt, hogy az SZTE-t jelölöm meg, Szeged szépségével és az egyetem jó hírnevével nem tudja felvenni a versenyt más intézmény. Életem egyik legjobb választásának tartom a GTK-t. A képzés lendületes és fiatalos, az oktatók nyitottak és segítőkészek. Pezsgő élet vár itt a hallgatókra, együtt élvezhetjük fiatalságunk legszebb napjait.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.