kiemelt_superbrands

A világ legjobb 1000 egyeteme között az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem is felkerült a világ ezer legjobb felsőoktatási intézményét felsorakoztató 2018/19-es Center of World University Rankings (CWUR) rangsorra. A listán a 758. az SZTE.

Nyilvánosságra hozták a 2018/2019-es CWUR rangsort. A listára 18 ezer felsőoktatási intézmény közül, a világ ezer legjobb egyeteme került. Az összeállításkor figyelembe vették az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát, az idézési arányt és a szabadalmak számát. A listára hat magyar egyetem került, köztük a Szegedi Tudományegyetem is, mely a 758. helyen szerepel.


A teljes lista itt elérhető.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.



 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.




További hallgatói vélemények >>>