nyiltnap_kiemelt

Nyílt nap és szülői értekezlet február 4-én az SZTE-n

Képzéskínálattal, felvételi tudnivalókkal és tippekkel vár Téged is a Szegedi Tudományegyetem nyílt napján, 2017. február 4-én 9 órától az SZTE Rektori Hivatalában. Az egyetem teljes szakkínálata mellett tájékozódhatsz a határon túli diákokat érintő felvételi követelményekről, a tanulmányi és szociális ösztöndíjakról, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről és segítséget kapsz az online felvételi jelentkezés leadásában is.

Nyitott kapukkal várja a Szegedi Tudományegyetem 2017. február 4-én, szombaton 9 és 14 óra között az SZTE Rektori Hivatalban (Szeged, Dugonics tér 13.) a továbbtanulás előtt álló fiatalokat, szüleiket és tanáraikat.


Képzési kínálat és online felvételi jelentkezés


Érdemes ellátogatni az SZTE nyílt napjára, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól. A hagyományos, szülői értekezlettel egybekötött összegyetemi nyílt napon a szegedi egyetem teljes szakkínálatát megismerheted az SZTE 12 karának és Tanárképző Központjának standjainál. Várják a középiskolásokat az SZTE Sportközpont, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet, az SZTE Klebelsberg Könyvtár, az SZTE EHÖK, az SZTE Karrier Iroda, az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Kulturális Iroda és a Diákhitel Zrt. munkatársai is.


A nyílt napon résztvevő középiskolások a felvi.hu-n elérhető online jelentkezési lap kitöltésében is segítséget kapnak. Amennyiben élni szeretnél az online felvételi jelentkezés leadásával, előzetesen regisztrálj a felvi.hu/e-felvételi felületen. Az online jelentkezés kitöltésére 9.30 és 13.00 között van lehetőség. A jelentkezési lap közös kitöltésére regisztráció itt.


Tudj meg mindent a továbbtanulásról!


Karsai Krisztina, Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese és Bukta Péter az Oktatási Hivatal munkatársa „szülői értekezleten” tájékoztat a jelentkezés benyújtásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, a tájékozódási csatornákról és lehetőségekről, valamint a Szegedi Tudományegyetemet érintő változásokról a 2. emeleti díszteremben 11.00 és 13.00 óra között.

Szó esik – többek között – az SZTE-n induló felsőoktatási szakképzésekről, alap-, mester- és osztatlan szakokról, a felvételi ponthatárokról és a többletpontokról, a kapacitásszámokról, a határon túli középiskolásokra vonatkozó érettségi és felvételi követelményekről, valamint a felvett hallgatók számára elérhető lehetőségekről. Emellett tájékozódhatsz a felvételi eljárás menetéről, az egyes képzések követelményeiről és az elhelyezkedési lehetőségekről is.


Az SZTE februári nyílt napjára várjuk a jelentkezési lapjukat most beadó 12-13. osztályosokat és a felsőoktatásba való jelentkezést fontolgató 9-10-11. osztályosokat is.


A nyílt napra regisztráció és további információ itt: SZTE nyílt nap


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


vecseri-zitaVecseri Zita – MGK: környezetgazdálkodási agrármérnök

Továbbtanulásnál meg se fordult más egyetem a fejemben, csak az SZTE. A tanárok szakmailag jól felkészültek, a sok gyakorlati óra és a tanulmányi kirándulások pedig remek gyakorlatszerzési lehetőséget biztosítanak. Szeretek Szegeden egyetemista lenni, sok lehetőséget és kedvezményt kapnak a hallgatók. Kedvenc helyem a partfürdő, itt tartják a SZIN-t és az Összegyetemi gólyatábor, ami gólyáknak kötelező.




Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *