2020_kivalo_klinikai_kozpont_banner

Az SZTE 2020-ban is kiérdemelte a Kiváló Klinikai Központ elismerést

Nagy megtiszteltetés érte az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központját, hogy a 2013-as, és a 2019-es éveket követően a tavalyi évben ismételten elnyerte a Kiváló Klinikai Központ elismerést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


 

2020. november 27-én online konferencia keretében történt virtuális átadást követően, most személyesen átvehette a díjat Prof. Dr. Lengyel Csaba, a Klinikai Központ elnöke.

 

A zsűri értékelése alapján a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ komplex, 29 klinikai egységből álló egészségügyi ellátó rendszere a Medicina Fórum Által kiválósági pályázati díj kitüntetettje lett.

Az idei elismerés jelentőségét a modern kori orvoslás egyik legnehezebb pandémiás küzdelemben való sikeres és óriási energiákat megmozgató helytállás is hangsúlyozza. A COVID-19 világjárvány elleni védekezés minden egészségügyi dolgozótól, orvostól és szakdolgozótól egyaránt eddig példa nélküli megfeszített munkát, áldozatot, bátorságot és erőt követelt.

 

A szegedi klinikai központ közel 4500 egészségügyi dolgozója a világjárvány kihívásainak megfelelő, magas színvonalú munkáját és elhivatottságát is dicséri ez a díj. Büszke vagyok kollégáim teljesítményére, hiszen – mint ahogy azt mindannyian tudjuk – magas színvonalú egészségügyi ellátás csak jól szervezett és lelkes csapatmunka árán érhető el. Még egyszer köszönöm tehát a kiválósági elismerést, és nagyon köszönöm minden egyes kollégám nélkülözhetetlen és áldozatos munkáját, amely nélkül Szegeden nem beszélhetnénk Kiváló Klinikai Központról! – mondta Prof. Dr. Lengyel Csaba elnök.


2020_kivalo_klinikai_kozpont_01

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés