Díjak

Az év kórháza 2010

A HáziPatika.com honlapján 2005 óta minden évben közönségszavazás alapján kiválasztható Az év kórháza. Az elmúlt évben is minden hazai, önkormányzati vagy állami fenntartású kórház és klinika egyenlő eséllyel indulhatott a szavazáson. A szavazás során ötféle szempontból mérhető a betegek és hozzátartozók megelégedettsége.
A kórházakat három hónapon keresztül öt kategóriában, egytől ötig terjedő skálán lehetett értékelni, ahol az 1-es a legrosszabb, az 5-ös a legjobb osztályzatot jelentette.


Kategóriák:

  • Orvos-szakmai ellátás
  • Ápoló- és szakszemélyzet
  • Kórházi infrastruktúra
  • Kórházi ellátás
  • Környezet és tisztaság


A díjazott intézmények laptopot is kapnak a Pfizertől, ezzel is segítve a dolgozók mindennapi munkáját.

Összesen mintegy 5000 szavazat értékelése után az elmúlt évben A kórházi ellátás kategória győztese az SZTE ÁOK Sebészeti Klinika lett.


További kiemelkedő helyezéseink:

Kategóriák Érték Helyezés
Orvos-szakmai ellátás: 4.176 6
Ápolás- és szakszemélyzet: 4.176 5
Összesített rangsor: 4.0471 5


A díjátadás az MTA könyvtártermében zajlott, 2011. január 25-én.
Az oklevelet Vargáné Terhes Anita klinikai főnővér vette át a Sebészeti Klinika képviseletében.


A Délmagyarország tudósítása 2011. február 14.

Hírek

Simonka János Aurél, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZAKK) Traumatológiai Klinika egykori intézetvezetőjének gyógyító, tudományos és oktatói munkásságát felidézve 2022. november 25-én 14 órától tudományos emlékülést tartanak az SZTE SZAKK Petri Gábor Klinikai Tömb Láng Imre előadótermében. A rendezvényen emléktáblát helyeznek el a Láng Imre tanterem előcsarnokában.

Az emlékülés védnöke dr. Lázár György professzor, az SZTE SZAOK dékánja.

Apáthy István halálának 100. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést 2022. október 13-án a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, a Természettudományi és Informatikai Kar és az MTA SZAB Neurobiológiai Munkabizottsága. A tudós Dóm téren elhelyezett szobrát Prof. Dr. Lázár György, Prof. Dr. Horváth Dezső, Prof. Dr. Nógrádi Antal és Prof. Dr. Tamás Gábor koszorúzták meg.

Több mint 136 millió forintból újult meg a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Jancsó Miklós Kollégium. Az épületet a napokban Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Prof. Dr. Lázár György, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar dékánja, Révész Gáborral, a Jancsó Miklós Kollégium igazgatójával járta be.

Ünnepélyen keretek között köszöntötték 2022. június 30-án a Szegedi Tudományegyetem karainak, tanszékeinek, intézeteinek, klinikáinak és intézményeinek új vezetőit és kitüntetettjeit. Az elismeréseket Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora és Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja adta át.

A Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karra szóló dékáni (magasabb vezetői) megbízást kapott Dr. Lázár György egyetemi tanár. Professzor Úr a megbízását a hétfői Szenátus ülésen átvette.

Az SZTE SZAOK Pathológiai Intézetének falán leplezték le Prof. Dr. Ormos Jenő, egykori intézetvezető emléktábláját, ezzel is tisztelegve professzor úr életműve, szellemi kisugárzása előtt.


Az ünnepségen adták át "A szegedi Pathológiáért" Alapítvány Ormos Jenő emlékplakettjeit, melyet ezúttal Prof. Dr. Rovó László rektor, Prof. Dr. Lázár György dékán és Kiss Ferenc alapítvány alapító kapott meg.