Díjak

Az év kórháza 2010

A HáziPatika.com honlapján 2005 óta minden évben közönségszavazás alapján kiválasztható Az év kórháza. Az elmúlt évben is minden hazai, önkormányzati vagy állami fenntartású kórház és klinika egyenlő eséllyel indulhatott a szavazáson. A szavazás során ötféle szempontból mérhető a betegek és hozzátartozók megelégedettsége.
A kórházakat három hónapon keresztül öt kategóriában, egytől ötig terjedő skálán lehetett értékelni, ahol az 1-es a legrosszabb, az 5-ös a legjobb osztályzatot jelentette.


Kategóriák:

  • Orvos-szakmai ellátás
  • Ápoló- és szakszemélyzet
  • Kórházi infrastruktúra
  • Kórházi ellátás
  • Környezet és tisztaság


A díjazott intézmények laptopot is kapnak a Pfizertől, ezzel is segítve a dolgozók mindennapi munkáját.

Összesen mintegy 5000 szavazat értékelése után az elmúlt évben A kórházi ellátás kategória győztese az SZTE ÁOK Sebészeti Klinika lett.


További kiemelkedő helyezéseink:

Kategóriák Érték Helyezés
Orvos-szakmai ellátás: 4.176 6
Ápolás- és szakszemélyzet: 4.176 5
Összesített rangsor: 4.0471 5


A díjátadás az MTA könyvtártermében zajlott, 2011. január 25-én.
Az oklevelet Vargáné Terhes Anita klinikai főnővér vette át a Sebészeti Klinika képviseletében.


A Délmagyarország tudósítása 2011. február 14.

Hírek

Egy alapos, számos területre kiterjedő önértékelési folyamat és az akkreditációs bizottság helyszíni látogatásai után nyolc évre megkapta az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar az Orvosképzési Világszövetség (WFME) akkreditációját. Prof. Dr. Lázár György dékán szerint ez a siker a kar oktatói, hallgatói és munkatársai kemény munkájának gyümölcse. A licenc megkönnyíti a hallgatók számára, hogy más országokban folytathassák tanulmányaikat vagy vállaljanak munkát.

Emlékét tisztelettel megőrizzük!


In memoriam Prof. Dr. Baradnay Gyula

Miskolc, 1931. november 3. - Szeged, 2023. december 18.


A Magyar Szervátültetettek Szövetsége Dr. Szederkényi Editnek, az SZTE Sebészeti Klinika Transzplantációs Centrum vezetőjének a szegedi, illetve a hazai veseátültetési programban végzett elkötelezett munkájáért a Szervátültetettek Szolgálatáért díjat adományozta. Gratulálunk!

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Dr. Petri András sebész, az SZTE SZAOK professor emeritusa és Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinikájának igazgatóhelyettese. Gratulálunk!

Interjú Prof. Dr. Lázár György dékánnal – Tráser László készítette az interjút, melyben szó esik az Egészségtudományi Képzési Tömbről és az SZAOK elmúlt tanévéről.

Forrás: med.u-szeged.hu/hangfelvételek