Bezár
Felesleges IT eszközök hasznosítása / selejtezése

Felesleges IT eszközök hasznosítása / selejtezése

2022. szeptember 07.
2 perc

Az SZTE Felesleges Vagyontárgyak Hasznosítására és a Vagyontárgyak Selejtezésére Vonatkozó Szabályzatának értelémében immár az Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság (ISZI) látja el az informatikai eszközök műszaki tovább-hasznosíthatóságával kapcsolatos szakmai teendőket.


A megújult folyamat elektronikusan, a Modulo rendszerében teszi lehetővé a feleslegessé vált informatikai eszköz bejelentését a leltárkörzet felelősei, valamint azok meghatalmazottjai számára, így könnyítve meg az egyetem egységei részére a folyamatot. Az elektronikus eljárás segíti a „Zöld Egyetem” projekt célkitűzéseinek megvalósítását, nem csak a felhasznált papíranyag csökkentésével, hanem a feleslegessé vált IT cikkek újra-hasznosításának optimalizálásával is. A kialakított űrlap pontos kitöltési menetéről az alábbi linken elérhető felhasználói kézikönyvből tud tájékozódni.


A feleslegessé vált informatikai eszközt az ISZI eszközcsoportonként kijelölt szakmai képviselői ellenőrzik, majd eldöntik, hogy a bejelentett informatikai eszköz felesleges vagyontárgy, tehát még hasznosítható, vagy selejtnek minősülő informatikai cikk-e.

 

A szakmai döntés értelmében még hasznosítható eszköz esetén az ISZI átveszi azt saját leltárkörzetébe, melynek pontos folyamatáról a fentiekben hivatkozott szabályzatból tájékozódhat. Az ezzel járó eszközmozgatást az ISZI munkatársai szervezik meg, tehát az egység részéről ez ügyben nincs további teendő.

 

Nem hasznosítható eszköz esetében az eszközről műszaki véleményt állítunk ki.

Ebben az esetben az eszköz nem kerül át az ISZI leltárkörzetébe, hanem az eredeti leltárkörzetből kerül selejtezésre. A selejtként szakvéleményezett eszközök elszállítása az egységektől csak és kizárólag a selejtezési eljárás lefolytatása után végezhető el.


Tovább az űrlapraKapcsolódó hírek