Bezár
Eszközbeszerzési eljárásrend

Eszközbeszerzési eljárásrend

2020. február 21.
2 perc

Általános tájékoztató


A felhasználói igények kényelmes és korszerű ellátása érdekében az Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság digitalizálta az informatikai eszközök igénylésének folyamatát. Fejlesztésünk célja, hogy minden felmerülő igény gördülékenyen kiszolgálásra kerüljön, valamint hogy a felhasználó a mai világ igényeihez igazodva, elektronikusan követhesse végig az igénylés folyamatát az űrlap benyújtásától az esetleges további egyeztetések lebonyolításáig. A digitalizáció legfőbb célja egy olyan felhasználóbarát folyamat kialakítása volt, amely során az igénylő fél egyaránt könnyedén jelezheti eszközbeszerzési szándékát, és követheti nyomon a szolgáltató visszajelzéseit.

 

Az ISZI által koordinált informatikai eszközökről itt talál részletes listát, itt pedig eszköztípusok szerint specifikálva érhető el bővebb ismertető.

Információ az eszközbeszerzési űrlapokról


A megújult, digitális eljárásrend értelmében informatikai beszerzési igény benyújtására a Moduloban található elektronikus űrlapokon keresztül van lehetőség. Ezeket az űrlapokat az alábbi néven találja meg a Modulo rendszer Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság (ISZI) mappájában:


1. IT Eszközbeszerzés Eszközök műszaki igény beadása (részletes kitöltési útmutató itt)

2. IT Eszközbeszerzés – Igénylőlap (részletes kitöltési útmutató itt)


Az igény benyújtása két lépésben történik, ezekről az alábbiakban talál információt:

1) Az első, IT Eszközbeszerzés – Eszközök műszaki igény beadása nevű űrlap kitöltésével lehetőség nyílik az igényelni kívánt informatikai eszköz(ök) kiválasztására, valamint az eszközspecifikáció megadására. Általános elvárás, hogy az űrlapon a felmerült igény, az eszközzel ellátott feladat kerüljön bejelentésre a konkrét termék, típus vagy szállító helyett. Egy ilyen űrlapon több igényelni kívánt eszköz is feltüntethető egyszerre. Beadás után az űrlapot kollégáink véleményezik, és vagy elfogadják vagy hiánypótlásra küldik vissza azt. Erről a felhasználót e-mailben értesíti a Modulo rendszere, így kapva naprakész visszajelzést az igény állapotáról. A hiánypótlásra visszaküldött műszaki űrlapot 30 napig lehet ismét benyújtani feltüntettek javaslatok alapján, ezután az űrlap automatikusan törlésre kerül, és új űrlap kitöltésére lesz szükség.2) Az elfogadott műszaki igény után az IT Eszközbeszerzés­­ – Igénylőlap nevű űrlap kitöltése és beadása a következő lépés, ugyanis ezen az űrlapon kerül sor az igénylés általános és pénzügyi adatainak specifikálására. Kitöltése és beadása után az űrlap egy PDF-alapú igénylőlapot generál, melyet kinyomtatva, aláírva, lepecsételve, eredeti példányban szükséges eljuttatni a TIK épületében lévő ISZI részére.
Kapcsolódó hírek