Jelöld első helyen az SZTE-t!

rektori_kiemelt_nagy

PontOtt_Parti_S-5054

Hamarosan újból eljön a nyár egyik legnagyobb izgalommal várt eseménye: a Pont Ott Parti. Ünnepelj velünk július 24-én a Dugonics téren, az SZTE Rektori Hivatala előtt!

Palyavalasztas_-_SZTE_felveteli

Mind az Oktatási Hivatal, mind pedig a felsőoktatási intézmények kollégái folyamatosan dolgozzák fel a feltöltött dokumentumokat, beérkezett adatokat. A munka egészen a ponthatárok megállapításáig tart, és ez hatással van az E-felvételiben megjeleníthető felvételi pontszámokra is.

SZTE_HVG

Az Okatatási Hivatalnak és a felsőoktatási intézményeknek még fel kell dolgozniuk a sok tízezer beküldött módosítást és dokumentumot, ám a jelentkezők számára véget ért a tavasszal kezdődött felvételi ügyintézési időszak. Már csak a ponthatárok vannak hátra.


Felvételi hírlevél feliratkozás
Felvételi hírek

Friss hírek RSS
Felvételi hírek

SZTE Pontkalkulátor

pontkalkulator

Megváltoznak a felvételi pontszámítás szabályai. Oldalunk hamarosan pontkalkulátorrá alakul, amivel kiszámíthatod, hogy hány pontod van a Szegedi Tudományegyetemen.

Addig is, itt van néhány hasznos információ és elérhetőség, amik segíthetnek eligazodni a felvételi folyamatban.


START Ösztöndíj

nyito_start_2019


A Szegedi Tudományegyetem START program a középiskolás diákok egyetemi beilleszkedését, és későbbi szakmai fejlődését szolgálja. Az SZTE START program célja, hogy Szegedre vonzza a tehetséges középiskolás diákokat, és őket egyetemi tanulmányaik során tovább támogassa.

SZTE - Nyiss a Jövőd Felé!SZTE Felvételi Naptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  Kapcsolatfelvétel


  Beiskolázással kapcsolatos rendezvények (előadások, kitelepülések, nyílt napok, stb.):
  Tóthné Vékony Tímea
  Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság
  marketing@szte.hu; +36-62-54-6484

  Emelt szintű érettségi felkészítő, osztálykirándulások
  SZTE Junior Akadémia
  juniorakademia@szte.hu; +36-62-54-4696


  Hallgatóink mondták


  Nagy_GergoNagy Gergő - BTK, szlavisztika-orosz, angol

  Mindig is érdekeltek a külföldi Kultúrák, szerettem nyelveket tanulni. Azért választottam a BTK szlavisztika-orosz szakirányát, mert a Szegedi Tudományegyetem híres külföldi pályázati lehetőségeiről (például Erasmus-program), ahol kamatoztathatom az itt megszerzett tudást. Tehát a gyakorlatomat akár külföldön is eltölthetem. Ráadásul az orosz mellé második évtől lehetőségem nyílt felvenni az angol minort, amit szintén hasznosnak tartok a későbbi elhelyezkedésem szempontjából. A szegedi nyelv szak középpontjában a gyakorlat-orientáltság áll, ami igen fontos, ha valaki anyanyelvi szinten szeretne egy nyelvet elsajátítani.  További hallgatói vélemények >>>

  Felvételi kiadvány

  Felveteli_kiadvany_2024.25_borito


  Jól döntesz, ha belelapozol a Szegedi Tudományegyetemet bemutató kiadványunkba! A kíváncsiságodra számítva összegezzük itt az SZTE képzéseit, mutatjuk be az egyetemistákat támogató szolgáltatásainkat, villantjuk föl a szegedi hallgatói lét jellegzetes pillanatait.
  esza_felso

  Miért a Szegedi Tudományegyetemet válaszd?

  TIK

  Akár 150 ezer forintos ösztöndíjban is részesülhetnek azok, akik 2024-ben megpályázzák a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia által meghirdetett SZTE START ösztöndíjat. A támogatásra azok a tehetséges diákok pályázhatnak, akik első helyen jelölik meg a Szegedi Tudományegyetemet, és oda felvételt is nyernek. Az agrár-, mérnöki és természettudományokra épülő szakokra felvételizőket a munkaerőpiaci elvárásokkal összhangban az elbírálás során idén is kiemelten kezelik.

  nadas_bence_mkksz_nyito

  „Brit tudósok” és az SZTE hallgatói bebizonyították, hogy a tanulás, a vizsgák is jobban mennek, ha időnként felfrissíted maga egy jó testmozgással. A Szegedi Tudományegyetemen erre számos lehetőséged nyílik, így biztosan megtalálod, a hozzád illő sportolási lehetőséget, helyszínt, társakat.

  kultura

  A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája kiemelt hangsúlyt fektet az egyetemisták bevezetésére a kultúrába, mind a magyar, mind az európai művészet terén. Az egyetemi művészeti, kulturális élet pedig a város lakossága számára is felpezsdíti a mindennapokat.

  SZINxSZTE

  Szeged, Magyarország harmadik legnépesebb települése nemcsak a Dél-Alföld központja, hanem egy igazi fesztiválváros is. Az egyetem otthona egész évben üdvözli a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat, gazdag kulturális és sokszínű programokkal várja látogatóit.