coursera

A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal – beszámoló

Számomra A tanulás tanulása kurzus számos hasznos új ötletet és tapasztalatot adott. Biztos vagyok benne, hogy további egyetemi tanulmányaim során ezek nagy segítségemre lesznek. Korábban több hatékony tanulással kapcsolatos kurzust elvégeztem, de ez továbbra is tudott új ötleteket adni. Emellett nemcsak tippeket kaptam, hanem a tanulás során bennem zajló folyamatokat is még jobban meg tudtam érteni. Véleményem szerint ez sokat segít, hogy az ember meglássa, miért is fontos különböző módszereket alkalmazni, hogyha új tananyagot szeretne elsajátítani.

A képzés során nagyon tetszett, hogy sok kiváló analógiát mutattak be, emellett a történelem számos alakjának tapasztalatairól is hallhattunk. Több tanulmányról és ebből adódóan különféle módszerekről is beszéltek, így mindenkinek van lehetősége válogatni és megtalálni a számára legtesthezállóbb módszKaptás Flóraereket.


A videókat élvezet volt nézni, és a tananyag utáni ismétlő kérdések sokat segítettek a koncentrációban és az elhangzottak összefoglalásában is. Így már látható, mennyire hasznos a kurzus során említett önellenőrzés, hiszen sokkal több információ elmélyült a képzés során.


Tetszett, hogy van lehetőség plusz beadandót készíteni és ennek során hallgatótársaimat értékelni. Mindezzel még több szemszögből tudunk az adott témára rátekinteni, akár hasonló tanulmányokat végző hallgatók tapasztalatait is olvashatjuk, ami még további motivációt nyújthat, nemcsak ezen kurzus során, hanem későbbi tanulmányainkban is. A beadandók mellett a további rengeteg olvasmánnyal és interjúval volt lehetőségem még mélyebben betekinteni a témába, így aki még jobban szeretne utánajárni a videókban elhangzott területek egyikének, erre is minden lehetőséget megad a kurzus.


A tesztek, minden modul végén nagyon jól összefoglalják az adott hét tananyagát, még jobban elmélyítve minden fontos információt, és ehhez az összefoglaló videó is nagy segítséget nyújt.


Mindezek alapján én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kurzust! Nemcsak azoknak lehet hasznos, akik éppen intenzív tanulmányokat folytatnak, hanem azoknak is, akik tájékozódni szeretnének a tanulás közben bennünk zajló folyamatokról, vagy csak mélyebben meg szeretnék érteni ennek a mechanizmusát.


Hogyha valaha érezted azt, hogy neked valamilyen tantárgyhoz nincs tehetséged, hogy bizony te ezt nem tudod megtanulni, ez a tananyag ebben is segít! Remélem, hamarosan téged is a kurzust elvégzők táborában üdvözölhetünk!


Kaptás Flóra

Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.
Kovacs_Tamas_felveteliKovács Tamás - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért szeretek a Szegedi Tudományegyetemre járni, mert nagyon sok jó program van az egyetemisták számára, sok lehetőség adódik a kikapcsolódásra a kari épületek környékén is. Emellett nagyon jó a közösség is, mindenki segítőkész, barátságos. Igaz ez az oktatókra is, akik nagyon érdekes és színvonalas órákat tartanak.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.