kultura

Egyetemi kultúra – kultúra az egyetemen

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodájának legfontosabb feladata, hogy az egyetemi polgárokat bevezesse a magyar és az európai művészetekbe, kultúrába. Közvetítse feléjük a kultúrát, a komolyzenét, a színházat, az előadóművészet különféle válfajait, a könnyűzenét, a képzőművészetet. Biztosítsa, növelje az egyetemi kulturális élet megszokott színvonalát. Célja az egyetemi kulturális élet megismertetése a város lakosságával is.


 

Értékállóság és sokszínűség: Őszi Kulturális Fesztivál

Az Őszi Kulturális Fesztivál olyan összművészeti rendezvénysorozat, amely keresi az újdonságot, érdekelt a kultúra elevenségében, lehetőséget ad új tehetségeknek, s amelyen a már elismert művészek egyaránt megjelennek. Ezek a programok a legigényesebb komolyzenei koncertektől a színházi előadásokon, felolvasóesteken, kiállításokon keresztül mindenféle műfajú rendezvényt magukba foglalnak. Ma már hagyománynak örvend, hogy a megnyitó napján fényfestés keretében ragyogó színekbe borul a rektori épület homlokzata, valamint időt álló sikernek bizonyult a Vers délben programsorozat is.



 

Egyetemi Tavasz – mert kultúrából sosem elég

A nagyszabású fesztivál április 11-től – a magyar költészet napjától – kezdődően, öt héten keresztül folyamatosan a legmagasabb színvonalú, tudományos és művészeti értékű programokat kínálja az egyetemi és városi polgárságnak. Kiállítások, tudományos és ismeretterjesztő előadások, konferenciák, könyv- és színházi bemutatók, felhőtlen szórakozást ígérő koncertek, illetve különböző sportesemények is várják a nagyközönséget.

 

Tehetséggondozó program az Irodában

A Kulturális Iroda kiemelten fontos feladata az egyes művészeti területeken tehetséges hallgatók megtalálása és felkarolása. A tehetségek felfedezésének elsődleges terepei olyan művészeti alkotó pályázatok, előadói versenyek, mint az egyetemi fotópályázat, vers- és prózamondó verseny, drámapályázat, verspályázat, valamint az egyetemi zenei verseny több kategóriában.

 

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.





Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *