Diákmunka Szegeden

Megélhetési lehetőségek egyetemistaként – Így működik a diákmunka

Ha szeretnéd kiegészíteni ösztöndíjadat, akkor vállalj diákmunkát vagy jelentkezz gyakornoknak! Ez szuper lehetőség, hogyha szeretnél kicsit félretenni vagy gyűjteni valamire, és az egyetem mellett szívesen dolgoznál. Szegeden rengeteg lehetőség közül választhatsz, több diákszövetkezet is várja a hallgatók jelentkezését.


A diákszövetkezetek kínálatában biztosan te is találsz majd olyan lehetőséget, amely megfelelő számodra. Választhatsz a könnyű vagy nehéz fizikai munkák, a szórólapozás, plakátolás és egyéb hasonló munkalehetőségek közül. Emellett szemezgethetsz a pénztáros, irodai, adminisztratív vagy gyakornoki munkák közt is. Hidd el, megtalálod a kedvedre valót!


Na és mennyi az annyi?


Teljes munkaidőben a havi minimálbér, amely diákmunkáért adható, bruttó 161.000 forint, napibér alkalmazása esetén 7.420 Ft, órabérnél pedig bruttó 926 forint. Ha valamilyen speciális szaktudásod, nyelvismereted van, akkor ennek többszörösét is megkeresheted óránként.

Találd ki, hogy mit, hol és milyen időintervallumban dolgoznál és pikk-pakk megkeresed az albérleti díjra, az esti bulira vagy épp a nyári nyaralásra valót!


Hogyan?

  1. lépés: Iratkozz be egy Szegeden működő diákszövetkezetbe, mint például a Mind-Diák, Meló Depó, Biztos Kész szövetkezet, Fürge Diák vagy a Meló-Diák.
  2. lépés: Indulj el valamelyik diákszövetkezetbe a személyi igazolványod, lakcímkártyád, TAJ-kártyád, adókártyád, érvényes diákigazolványod és bankszámlaszámod társaságában, vagy keresd fel honlapjukat, és regisztrálj online.
  3. lépés: Válaszd ki a számodra legszimpatikusabb munkát.
  4. lépés: Dolgozz annyit, amennyit az időbeosztásod és a kedved megenged!

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták



Marton_DorinaMárton Dorina - GTK, pénzügy-számvitel

Mindig is nagyon szerettem a matematikát és a történelmet, így orientálódtam a Gazdaságtudományi Kar felé. Ráadásul a nővérem is itt tanult és ő még jobban motivált ez irányba. A várost külön kiemelném diákbarát jellege miatt. Nagyon szeretem a szakomat, és tudom, hogy közgazdászdiplomával bárhol elhelyezkedhet az ember, akár külföldre is.




Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

További hallgatói vélemények >>>