szte_cover_facebook_onlineszuloi_datumnelkul

Lemaradtál?- Nézd vissza az SZTE online szülői értekezletét!

Lakhatási és ösztöndíj lehetőségekről, nemzetközi kapcsolatokról, hallgatói szolgáltatásokról és a Szegedi Tudományegyetem nyújtotta egyedi lehetőségekről is szó esett az intézmény online szülői értekezletén. Ha lemaradtál, nézd vissza az SZTE Felvételizőknek szóló honlapján.


2020. július 9-ig van lehetőségük a felsőoktatásba jelentkezett diákoknak a megjelölt szakok és intézmények közötti egyszeri sorrendmódosításra. Miért éri meg a Szegedi Tudományegyetemet első helyen jelölni? – erre a kérdésre is választ adott Prof. Dr. Gellén Klára a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese és Szőllősi Bianka az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar végzős sport - és rekreációszervezés szakos hallgatója a Tisza-parti egyetem első online szülői értekezletén.


A visszanézhető fórumon szó esett a sorrendmódosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók mellett, a Szegedi Tudományegyetem nyújtotta ösztöndíjakról, nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól is.
– A Szegedi Tudományegyetem az ország legjobb felsőoktatási intézménye a brit QS rangsor szerint, de számos más külföldi és hazai rangsor is arról tanúskodik, hogy a hozzánk felvételizők jól döntenek, ha minket választanak – hangsúlyozta Gellén Klára oktatási rektorhelyettes. Hozzátette: az országban egyedülálló módon a szegedi egyetem nyújtja hallgatóinak azt a különleges lehetőséget, hogy egyszerre öt egyetemen tanuljanak, akár Franciaországban, Svédországban, Portugáliában vagy éppen Németországban, a European University Alliance for Global Health programnak köszönhetően. Kiemelte: a Coursera szintén egy olyan egyedi lehetőség, amit csak az SZTE nyújt az országban. A világ legnagyobb online oktatási platformján ingyenesen végezhetik el a kurzusokat a szegedi egyetem hallgatói.


A továbbtanulási döntésről és szegedi élményeiről is mesélt Szőllősi Bianka, az SZTE JGYPK végzős hallgatója. Elmondta: jelentkezéskor nem csak az volt a meghatározó, hogy az intézmény ahova felvételizik biztos elhelyezkedést nyújtó diplomát adjon, hanem az is, hogy egyetemi éveit egy élhető városban töltse. – Szegeden mindent megtaláltam és megkaptam, amit mondjuk Budapesten, de lényegesen költséghatékonyabb megoldásokban és tényleg egy élhető, diákbarát helyen. Szeretem Szegedben azt, hogy itt mindig van hova kimozdulni tanulás után, és egész évben történik valami, amihez érdemes csatlakozni. Az egyetemen pedig tényleg megkaptam a megfelelő színvonalú oktatást, felkészült tanároktól, jól felszerelt, modern környezetben. Jó döntés volt az SZTE – fogalmazott.

A Szegedi Tudományegyetemre jelentkezőket mindemellett számos ösztöndíj, több, mint 4000 kollégiumi férőhely, rengeteg sportolási lehetőség és 540 ERASMUS partneregyetem várja.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Mikula_AndreaMikula Andrea - ÁJTK, jogász

Elsősorban azért választottam az SZTE ÁJTK-t, mert itt lakom Szegeden, és úgy hallottam, hogy a szegedi jogi képzés nagyon jó. Ez az évek során be is bizonyosodott. Másrészt utánanéztem néhány felmérésnek, és úgy értesültem, hogy a Szegedi Tudományegyetem legalább olyan magas szintű képzést nyújt, mint más hasonlóan nívós egyetemek az országban. A jogi karon nagymértékű tudásra és talpraesettségre tettem szert az évek során, amit nem csak a munkaerőpiacra kilépve fogok tudni kamatoztatni.Krizsan DaniellaKrizsán Daniella – BTK, szabad bölcsészet

A felvételi előtt a kommunikáció, a média és a nyelvtudományok érdekeltek. Végül szabad bölcsészet szakra jelentkeztem, mert így szakiránynak a kommunikáció- és médiatudományt vettem fel, minor képzésnek pedig a nyelvtechnológiát. A szakon családias a környezet, a tanárok szinte olyanok, mintha segítőkész szülőként lennének mellettünk. Mesterképzésre is szeretnék jelentkezni, kommunikáció- és médiatudomány szakra, ahol majd a humánkommunikáció kutatásra szeretnék specializálódni. Célom, hogy kifejlesszek egy olyan módszert, amivel az emberek gyorsabban tanulnának meg idegen nyelveket.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *