szte_cover_facebook_onlineszuloi_datumnelkul

Lemaradtál?- Nézd vissza az SZTE online szülői értekezletét!

Lakhatási és ösztöndíj lehetőségekről, nemzetközi kapcsolatokról, hallgatói szolgáltatásokról és a Szegedi Tudományegyetem nyújtotta egyedi lehetőségekről is szó esett az intézmény online szülői értekezletén. Ha lemaradtál, nézd vissza az SZTE Felvételizőknek szóló honlapján.


2020. július 9-ig van lehetőségük a felsőoktatásba jelentkezett diákoknak a megjelölt szakok és intézmények közötti egyszeri sorrendmódosításra. Miért éri meg a Szegedi Tudományegyetemet első helyen jelölni? – erre a kérdésre is választ adott Prof. Dr. Gellén Klára a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese és Szőllősi Bianka az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar végzős sport - és rekreációszervezés szakos hallgatója a Tisza-parti egyetem első online szülői értekezletén.


A visszanézhető fórumon szó esett a sorrendmódosítással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók mellett, a Szegedi Tudományegyetem nyújtotta ösztöndíjakról, nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól is.




– A Szegedi Tudományegyetem az ország legjobb felsőoktatási intézménye a brit QS rangsor szerint, de számos más külföldi és hazai rangsor is arról tanúskodik, hogy a hozzánk felvételizők jól döntenek, ha minket választanak – hangsúlyozta Gellén Klára oktatási rektorhelyettes. Hozzátette: az országban egyedülálló módon a szegedi egyetem nyújtja hallgatóinak azt a különleges lehetőséget, hogy egyszerre öt egyetemen tanuljanak, akár Franciaországban, Svédországban, Portugáliában vagy éppen Németországban, a European University Alliance for Global Health programnak köszönhetően. Kiemelte: a Coursera szintén egy olyan egyedi lehetőség, amit csak az SZTE nyújt az országban. A világ legnagyobb online oktatási platformján ingyenesen végezhetik el a kurzusokat a szegedi egyetem hallgatói.


A továbbtanulási döntésről és szegedi élményeiről is mesélt Szőllősi Bianka, az SZTE JGYPK végzős hallgatója. Elmondta: jelentkezéskor nem csak az volt a meghatározó, hogy az intézmény ahova felvételizik biztos elhelyezkedést nyújtó diplomát adjon, hanem az is, hogy egyetemi éveit egy élhető városban töltse. – Szegeden mindent megtaláltam és megkaptam, amit mondjuk Budapesten, de lényegesen költséghatékonyabb megoldásokban és tényleg egy élhető, diákbarát helyen. Szeretem Szegedben azt, hogy itt mindig van hova kimozdulni tanulás után, és egész évben történik valami, amihez érdemes csatlakozni. Az egyetemen pedig tényleg megkaptam a megfelelő színvonalú oktatást, felkészült tanároktól, jól felszerelt, modern környezetben. Jó döntés volt az SZTE – fogalmazott.

A Szegedi Tudományegyetemre jelentkezőket mindemellett számos ösztöndíj, több, mint 4000 kollégiumi férőhely, rengeteg sportolási lehetőség és 540 ERASMUS partneregyetem várja.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Fűrész ZsófiaFűrész Zsófia – ÁOK – orvos

Szeged rengeteg lehetőséget nyújt a diákoknak egyaránt a szórakozás, kultúra, és a munkavállalás terén is. Annak ellenére, hogy vidéki egyetem, az oktatás színvonala eléri a pesti egyetemekét, sőt szerintem még túl is szárnyalja azokat. Nagyon szeretek itt tanulni, nagyon szeretem, hogy ilyen nyugis, barátságos maga a város is.






Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.


További hallgatói vélemények >>>