rektori_kiemelt_nagy

Kihirdették a 2021-es központi ponthatárokat a kiemelt szakokon

Milyenek lesznek az előzetes ponthatárok a kiemelt szakokon? Itt találjátok a 2021-es listát.


Alapképzési, valamint osztatlan mesterképzési szakok, amelyek esetében meghatározták az állami ösztöndíjas minimumpontszámokat.


Ebben a táblázatban található szakok esetében előre meghatározták, hogy mi az a legalacsonyabb ponthatár ami alatt hallgató az adott szakra nem vehető fel. Itt fontos megemlíteni, hogy a minimum ponthatár elérése nem jelent automatikus bekerülést az adott szakra, hiszen a ponthatár felfele elmozdulhat.



forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.



Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.

További hallgatói vélemények >>>