Both_Odon_Emlekverseny

Both Ödön Emlékverseny középiskolai tanulóknak

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Both Ödön Emlékversenyt hirdet középiskolai tanulók számára. Az írásbeli közjogtörténeti alapismereti tesztből és a Pecha Kucha prezentációs módszeren alapuló szóbeli előadásból álló versenyre 2020. november 30-ig várják a 11. és 12. osztályos tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara a jog- és politikatörténet, valamint a közügyek és a jogrendszerek, illetőleg a jogi és államtudományi stúdiumok iránt érdeklődő középiskolás tanulók számára meghirdeti a - Kar egykori kiváló jogtörténész oktatóegyéniségének nevét viselő - Both Ödön Emlékversenyt, amely egyedülálló lehetőséget nyújt a jelentkezők számára, hogy már az egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt elmélyíthessék jogtörténeti ismereteiket és szélesíthessék jogi gondolkodási horizontjukat.

 

A tanulmányi versenyre 11. és 12. osztályos tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezését várják az ország valamennyi középiskolájából. A 2021. január 15-én megrendezésre kerülő versenyen legalább 6, legfeljebb 12 csapat vesz majd részt, kiválasztásuk a jelentkezési űrlapok visszaküldésének időbeli sorrendje alapján történik.

 

A jelentkezési határidő: 2020. november 30-a.

 

A versennyel kapcsolatos részletes információk és aktualitások, valamint a verseny jelentkezési lapja a www.juris.u-szeged.hu honlapcímen érhetők el.

 

Kapcsolattartók: Dr. Pétervári Máté (egy. adjunktus) és Dr. Pozsonyi Norbert (egy. adjunktus)

 

E-mail cím: both.ajtk@szte.hu


A jelentkezési lap itt, a részletes versenyfelhívás itt érhető el.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Tóth EnikőTóth Enikő – ÁOK – orvos

Szeretem Szegedet, nagyon barátságosak az emberek. A TIK-ben jó tanulni, ugyanis a hatalmas babzsákok, a klíma és a jó internet miatt kényelmesen lehet itt eltölteni a hosszú órákat. Szerintem nagyon színvonalas a képzésünk is, és egy versenyképes diplomát fogunk kapni. Élvezzük, hogy gyakorlatias az oktatás.


kovacs-benceKovács Bence – TTIK: fizika

Az SZTE-t azért választottam, mert egy „nyugisabb” egyetemi várost kerestem. Az SZTE minden szempontból kiválóan szolgálja a hallgatók igényeit, legyen szó külföldi lehetőségekről, szabadidős vagy kulturális programokról. Nem bántam meg, hogy az SZTE-re jöttem, az egyetemi éveimet jobb helyen nem is tudnám elképzelni.További hallgatói vélemények >>>