boritokep_Pontkalkulator

Szakkereső funkcióval bővült az SZTE Pontkalkulátor 2025

A Szegedi Tudományegyetemen elérhető az SZTE Pontkalkulátor 2025, mely már a következő felvételi időszakra vonatkozó pontszámításban segíti a jelentkezőket.

Az SZTE Pontkalkulátor egy olyan eszköz, amely minden felvételiző számára nagy segítséget nyújt a felvételi pontok kiszámításában és a felvételi portfólió – azaz a jelentkezéskor megjelölendő szakok listájának - összeállításában. A felvételi időszak közeledtével sokakban felmerül a kérdés: vajon elegendő pontjuk lesz-e ahhoz, hogy bejussanak a vágyott szakra? A pontkalkulátor ebben nyújt segítséget: egy átlátható, egyszerűen használható felületen vezeti végig a felhasználókat a pontszámítás lépésein, és segít megalapozott döntést hozni a továbbtanulásról.

A pontkalkulátor több, egymásra épülő lépésben kiszámítja a felvételi pontokat: a jelentkező a szakok kiválasztását követően megadja a középiskolai eredményeit, majd az érettségi vizsgaeredményeit. A megadott adatok alapján a rendszer automatikusan kiszámítja a tanulmányi és érettségi pontokat. Az összpontszám az intézményi pontok hozzáadásával alakul ki. Intézményi pont például nyelvvizsgák, versenyeredmények vagy egyéb tevékenységek alapján jár. Az SZTE Pontkalkulátor ezt követően elvégzi a kalkulációt, melynek eredményét a felhasználók részletezve is megtekinthetik. A felvételi összpontszám mellett a korábbi évek ponthatárai is megjelennek a felületen, így a jelentkező azt is megtudhatja, hogy milyen eséllyel pályázik a vágyott szakokra.

Az SZTE Pontkalkulátor egy új funkcióval, a szakkeresővel is bővült, amely különösen hasznos a szakválasztás előtt állóknak. A szakkereső lehetővé teszi, hogy a felhasználók érettségi tárgyaik alapján válogassanak a Szegedi Tudományegyetem által kínált képzések között. Ha valaki megadja, hogy magyar nyelvből, történelemből, matematikából, angol nyelvből és filozófiából fog érettségizni, a szakkereső megmutatja azokat a szakokat, amelyekre ezek az érettségi tárgyak szükségesek a pontszámításhoz. Ezáltal a felvételiző célzottabban és tudatosabban választhat szakot, és biztos lehet benne, hogy a kiválasztott képzések pontszámításához rendelkezik a megfelelő tantárgyakkal.

A pontkalkulátor és a szakkereső kombinációja egyedülálló eszköz a továbbtanulás tervezéséhez. Használatával a diákok átláthatóan és egyszerűen tudják megtervezni a felvételi stratégiát, pontosan látják, hol állnak a szükséges pontok terén, és mely szakok lehetnek a legmegfelelőbbek számukra.

Az SZTE Pontkalkulátor támogatást ad az intézményünkbe jelentkezőknek abban, hogy a legjobb döntést hozzák a jövőjük szempontjából.

SZTE Oktatási Igazgatóság


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Juhasz_AnnaJuhász Anna - MGK, mezőgazdasági mérnök

Számomra egyértelmű volt már a középiskolában, hogy az MGK-n biztosan szép jövő vár rám. Sok jót hallottam ismerősöktől, de most, hogy a hallgatója lehetek ennek a karnak, én is sok maradandó élményt továbbíthatok érettségizős barátaimnak. Az órákon tanultakat az otthoni családi gazdaságban bátran kamatoztathatom. Szuper külföldi lehetőségek, gyakorlatias oktatás, és nem utolsósorban a családias légkör, amit nagyon szeretek. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy kiváló a tanár-diák kapcsolat.




Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *