Hírek, események

2020. szeptember 4-étől kezdődően, egy éven keresztül Prof. Dr. Széll Márta, az MTA SZTE Kutatócsoport tagja tölti be a European Society for Dermatological Research (ESDR; Európai Kísérletes Bőrgyógyászati Társaság) elnöki pozícióját.

Kihirdették a Bolyai-ösztöndíjat elnyert pályázók névsorát

Két fiatal kutatónk folytathatja tudományos munkáját a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíjának támogatásával.: Dr. Danis Judit és Dr. Veréb Zoltán.

Gratulálunk!

logof_750.jpgA SCIndikátor egy tudománykommunikációs program, melynek célja, hogy felkutassa és bemutassa a tudomány új arcait: olyan egyetemistákat és Phd-hallgatókat, akik a XXI. század közönsége számára izgalmasan és lebilincselően, ugyanakkor inspirálóan mesélnek tudományos és technológiai szenvedélyükről, kutatási területükről.
Dr. Papp Benjamin Tamás klinikánk PhD-hallgatója a 2020-as SCIndikátor döntőjében
az immunterápiától tartott előadást, mellyel első helyezést ért el.

Gratulálunk!

BannerHome1500x4004. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Cutan Lymhoma Társaság (ISCL: International Society of Cutaneous Lymphomas) szervezésében a világ minden tájáról számos bőrgyógyász, onkológus, haematológus, dermatopatológus, onkoradiológus, kutató, valamint cutan lymphomával foglalkozó területen dolgozó részvételével a Cutan Lymphoma Világkongresszus.

ECT_picAz Onkoterápiás Klinika és a Szegedi Akadémiai Bizottság Onkológiai Szakbizottsága közös szervezésében 2020. február 19-én „Az elektrokemoterápia helye a daganatok kezelésében” címmel sikeres előadássorozat zajlott.

MDT_logo


Debrecenben 2019.11.28-30. között rendezték meg a Magyar Dermatológiai Társulat 92. Nagygyűlését, Dermatológiai Továbbképző Tanfolyamot és XVIII. Dermato-Pharma Szakkiállítást.

Prof. Dr. Bata Zsuzsanna kapta a 2018. évi MOTESZ-díjat

logo_moteszA MOTESZ (Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége) Szövetségi Tanács 2019. november 13-i ülésén, egyhangú szavazással Dr. Csörgő Sándorné Dr. Bata Zsuzsannának ítélte meg a Szövetség legmagasabb kitüntetését, a 2018. évi MOTESZ-díjat.

A díj átadására a MOTESZ ünnepi Szövetségi Tanácsülésén került sor, 2019. december. 10-én, Budapesten, a KOKI előadótermében.

Gratulálunk!

A 2019. évi Publikációs Pályázat egyik nyertese Dr. Manczinger Máté egyetemi tanársegéd

2019. november 28-án került sor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal Dísztermében az ÁOK Tanári testület Ünnepi Tudományos Ülésére, ahol átadták a kari pályázatok nyerteseinek díjait, és meghallgatták a nyertesek előadásait.

A 2019. évi Publikációs Pályázat egyik nyertese Dr. Manczinger Máté egyetemi tanársegéd, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, előadásának címe: Drug repurposingby simulatingflow trough protein-protein interaction networks

Gratulálunk!

MagyarTudomanyUnnepe-logo-01A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöksége a Magyar Tudományos Akadémia illetékes tudományos bizottságának javaslatára, a 2019. évi Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Dr. Kemény Lajos kiemelkedő tevékenységét Akadémiai-Szabadalmi Nívódíjjal ismerte el.  A díj átadására 2019. november 4-én a Magyar Tudomány Ünnepe megnyitóján került sor.

Gratulálunk!

MESZK_logoA Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika szakdolgozói a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által akkreditáltatott, 19 pontértékű továbbképzést tartottak a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakdolgozói részére 2019. október 18-án, az Új Klinika tantermében.

logo_kepAz ERN (European Reference Network) csoportok először 2017-ben indultak. Akkor 24 csoport indult, mely közül az egyikben (ERN- Skin, melyek a bőrbetegségekkel foglalkoznak) lévő 8 csoport egyikébe sikerült klinikánknak is bekerülnie, indulnia.
Bővebb információ IDE kattintva érhető el.

Dr. Kemény Lajost tagjai közé választotta az Európai Tudományos Akadémia. Az erről szóló elismerést október 23-án az Academia Europaea elnöke adta át Barcelonában.

Dr. Kemény Lajos akadémiai székfoglaló előadása

Kemeny_Lajos_MTA_akademiai_szekfoglaloHelyszín: Magyar Tudományos Akadémia,
Budapest, Széchenyi István tér 9.

Dátum: 2019. november 13.

Időpont: 14 óra

Ide kattintva a meghívót megtekintheti pdf-ben.

MIT

Az SZTE-ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika munkatársai a Magyar Immunológiai Társaság 48. Vándorgyűlésén 3 előadás és 2 poszter prezentáció formájában mutatták be legújabb kutatási eredményeiket a tumoros megbetegedések, pikkelysömör és acne vulgaris patogenezise témakörben.

certificate28th Congress of the European Academy of Dermatology and Venereology 2019.10.09-13.,
Madrid THE MODERN FACE OF DERMATOLOGY

A 28. alkalommal megrendezett kongresszus Európa legjelentősebb bőrgyógyászati kongresszusa, melyen az idén több mint tizenkétezer kolléga vett részt.

Esztétikai szakorvosjelölt-képzés Szegeden
Esztétikai szakorvosképzés

2019.02.15-én került megrendezésre esztétikai képzés rezidensek és szakorvosjelöltek számára a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán. A képzés témája a botulinum toxin esztétikai célú felhasználása volt. Délelőtt elméleti előadásban ismerhették meg a résztvevők a botulinum toxin típusait, felhasználási lehetőségeit, az abobotulinum toxin alkalmazási előírásában foglaltakat, a releváns klinikai vizsgálatokat, délután pedig önkéntes “modelleken” mind a 10 szakorvosjelöltnek lehetőséget biztosítottunk abobotulinum toxin injekció beadására a törzskönyvezett indikációkban - glabella és lateralis cantalis ráncok - kezelésének céljából. Köszönet az Ipsen cégnek a támogatásért.

Új laboratórium klinikánkon

Új laboratóriumUniós támogatásból került kialakításra klinikánk új laboratóriuma, a Regeneratív Medicina és Celluláris Farmakológiai Kutató Laboratórium.


Tovább az eredeti cikkre...