MTA_Kivalo_Kutatohely_2022-06

Hírek, események

Tájékoztatás személyi változásról

A Szegedi Tudományegyetem, Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika intézeti igazgatói feladatait 2023. július 1. napjától Dr. Gyulai Rolland egyetemi tanár látja el.


Munkájához sok sikert kívánunk!


A DELMAGYAR Hírportál cikkét ezen a linken olvashatja: "Gyulai Rolland vezeti az európai szintű szegedi klinikát" címmel.

Egyetemi docens kinevezés - 2023.07.01.

2023. július 1-jétől a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karra egyetemi docensi kinevezést kapott Dr. Németh István Balázs.


Gratulálunk!

"Harken Derm Fellowship" Ösztöndíj

Dr. Olasz Edit , Prof. Dr. Kemény Lajos jelenleg az USA-ban dolgozó korábbi tanítványa megalapította a "Harken Derm Fellowship" Ösztöndíjat, évi 5000 USD támogatási összeggel, a klinika
kiválasztott fiatal orvosai számára, szakmai fejlődésük elősegítésére.

Az ösztöndíj bejelentésére a 2023. június 30-i szakmai konferencián került sor.

Prof_Dr._Szell_Marta_Prof._Dr._Kemeny_Lajos_es_Dr._Olasz_Edit
Prof. Dr. Széll Márta, Prof. Dr. Kemény Lajos és Dr. Olasz Edit
Prof. Dr. Kemény Lajos elmúlt 20 éve a szegedi bőrgyógyászati klinikán - szakmai konferencia

1.mell._Borklinika

A 2023. június 30-án megrendezett szakmai konferencia a leköszönő tanszékvezető, Prof. Dr. Kemény Lajos előadásával kezdődött Kalandozásaim a bőrgyógyászatban és azon kívül címmel. Őt követte Thomas Ruzicka, Wikonkál Norbert, Szegedi Andrea majd Holló Péter előadása, és végül bemutatkozott Gyulai Rolland, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának új tanszékvezetője, aki Az onkodermatológia fejlődésének legfontosabb állomásai az elmúlt 20 évben című elődását mutatta be.


További részleteket olvashat a szakmai konferenciáról ezen a linken.

A szakmai konferenciáról a DÉLMAGYAR hírportálján megjelent cikk itt olvasható.

2023.06.21-én került megrendezésre rezidensek és szakorvosjelöltek számára a szakképzésben előírtaknak megfelelő esztétikai orvosi képzés a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán.


1.mell._Borklinika2023. június 30. (péntek) 13 órai kezdettel kerül megrendezésre

a SZTE SZAKK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika

tudományos konferenciája

A bőrgyógyászat utóbbi 20 éve

- Az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika

Prof. Dr. Kemény Lajos tanszékvezetése alatt (2004-2023) címmel.

Bőrklinikai siker az OTDK Biológia szekciójában

Matiz Eszter, harmadéves Biológia BSc szakos hallgató, Klinikánk Sejtbiológiai Laboratóriumának TDK-hallgatója, a 36. OTDK Biológia szekciójának Immun- és orvosi biológia tagozatában bemutatott pályamunkájával különdíjban részesült.

Témája:
Potenciális mitokondriális diszfunkciók a pikkelysömörös tünetmentes bőr keratinocitáiban, témavezetője: Dr. Bozó Renáta.


A hallgatónak és témavezetőjének ezúton is gratulálunk!

Dios_Angela_SZTE_Borgyogyaszati_es_Allergologiai_Klinika

A MESZK Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Szervezet elnöksége 2015-ben megalapította a Szakmai Kiválóságért Díjat, mely minden évben a Magyar Ápolók Napja alkalmából kerül átadásra.

A díjjal a Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Szervezet azokat az egészségügyi szakdolgozókat tünteti ki, akik az ápolók, egészségügyi szakdolgozók képzésében, a betegellátás irányításában elévülhetetlen érdemeket szereztek.Klinikánkról, a 2023. február 24-én, Szegeden megrendezett díjátadó ünnepségen Diós Angéla osztályvezető ápoló kapta meg a rangos elismerést.


Gratulálunk és további jó munkát kívánunk!

Prof. Dr. Kemény Lajos kapta a 2021. évi MOTESZ-díjat

A MOTESZ (Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége) Szövetségi Tanács őszi ülésén, a tagegyesületek közötti együttműködés, a Szövetség működése és fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért Dr. Kemény Lajosnak, a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanárának adományozta a Szövetség legmagasabb kitüntetését, a 2021. évi MOTESZ-díjat.
A díj átadására a MOTESZ ünnepi Szövetségi Tanácsülésén került sor, 2022. december 13-án.
Gratulálunk!"


Prof_Dr_Kemeny_Lajos_MOTESZ-dij