VÁLTOZÁS A JÁRÓBETEG-ELLÁTÁS RENDJÉBEN

Kedves Betegeink!

A Szegedi Tudományegyetem, Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ valamennyi telephelyén,

valamennyi fekvőbeteg szakellátást nyújtó szervezeti egységében

a látogatási tilalom 2022. április 21. napjától megszűnt!

2022. március 17.
A Szegedi Tudományegyetem, Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
betegellátó intézményi épületeibe történő Belépési Rend szerint
2022. március 17-től visszavonásig :
az intézménybe érkező személyeknek a belépéskor kézfertőtlenítés,
valamint a bent tartózkodás alatt orr-szájmaszk viselése (FFP2 maszk, sebészi maszk, textil-, vagy egyéb orr-száj maszk) 
és a távolságtartásra vonatkozó előírások betartása kötelező,
melyeket a portaszolgálat/egészségügyi személyzet jogosult ellenőrizni.

Szíves megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


2022. március 8.
Maszkviselés
Az egészségügyi intézményekben a 2022. március 7-től elrendelt maszkviselés szabályai szerint:
a Klinikai Központ betegellátó egységeiben - a 6. életévüket be nem töltött kiskorúak kivételével -
mindenki köteles az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot viselni.


A járóbeteg-ellátás és az előjegyzés során továbbra is figyelembe kell vennünk a sürgősség mértékét, emiatt
szíves megértésüket kérjük!

 

Kérjük, amennyiben az Ön bőrbetegsége nem igényel sürgős ellátást, a klinikánkon való személyes megjelenés helyett továbbra is válassza a telekommunikáció nyújtotta kényelmes és biztonságos lehetőségeket!

Az info.derma@med.u-szeged.hu e-mail címre küldött e-mailben kérheti ambulanciánk orvosainak segítségét. Amennyiben tud jó minőségű fényképet küldeni a bőrelváltozásról, azt is csatolja a levélhez. Kérjük, hogy ne felejtse el megadni adatait (név, születési dátum, TAJ-szám, lakcím), valamint telefonszámát, illetve a panaszok kezdetének idejét, leírását (panasz jellege, érintett testtáj), egyéb betegségeit, rendszeresen szedett gyógyszereit, esetleges gyógyszerérzékenységét.

Szakorvosaink döntenek a személyes megjelenés szükségességéről, ebben az esetben keresni fogjuk az előjegyzési időponttal kapcsolatban. Egyéb esetben telefonos konzultáció, E-recept írásra van lehetőség, munkatársaink jelentkezni fognak, és elmondják önnek az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

 

Ha bőrtünetei miatt személyes megjelenés szükséges, bőrgyógyászat szakrendelésre telefonon hétfőtől péntekig 8:00-13:30-ig tud időpontot igényelni a 06 62 546-808 telefonszámon. Kérjük, hogy a telefonos időpontegyeztetéshez személyes adatain kívül készítse elő TAJ-számát és lakcímkártyáját!

 

Munkatársaink az itt elérhető kérdőív WORD-link / PDF-link alapján kérdéseket tehetnek fel Önnek panaszai fennállásának idejével, jellegével kapcsolatban, abból a célból, hogy a megfelelő szakrendelésre tudjanak időpontot adni Önnek. A kérdőív segítségével előzetesen átgondolhatja válaszait.

Amennyiben személyesen kér időpontot és van rá lehetősége, előre is kinyomtathatja és kitöltheti a fent említett kérdőívet, melyet aláírásával hitelesítve szíveskedjen átnyújtani a felvételi irodában dolgozó munkatársunknak. Ha sürgősségi ellátást kér, akkor a kérdőívet a rendelőbe is hozza magával.

 

Általános ambulanciánk rendelésének igénybevételéhez beutaló nem szükséges, azonban speciális ambulanciánkra előjegyzés csak bőrgyógyász szakorvos beutalójával lehetséges.

Általános ambulanciánk területi ellátásra kötelezett, így ha Ön nem rendelkezik ellátási területünkhöz (Algyő, Deszk, Domaszék, Dóc, Kübekháza, Röszke, Sándorfalva, Szatymaz, Szeged, Tiszasziget, Újszentiván, Zsombó) tartozó, lakcímkártyáján feltüntetett lakcímmel, akkor először keresse fel a területileg illetékes bőrgyógyászatot.

Járóbeteg-rendelés a klinikán csak előjegyzés alapján vehető igénybe – kivételt ez alól a sürgősségi bőrgyógyászati (súlyos, vagy életveszélyes allergiás állapotok, fulladásérzés, arcdagadás, maximum 2-3 napja fennálló kiütés, súlyos bőrfertőzés, pl. orbánc, akut osztályos felvételt igénylő kórképek), bőronkológiai- vagy sürgős nemigyógyászati esetek (pl. húgycsőfolyás) képeznek. A sürgősség fennállását az adott szakrendelés orvosai bírálják el.

 

A járóbeteg-ellátás igénybevételéhez a klinikára érkezéskor felvételi irodánkban előzetes betegregisztráció szükséges (általános és speciális ambulanciáinkra is), akkor is, ha Ön előjegyzett időpontra érkezett.

 
Ha személyes vizsgálatra érkezik (amely kizárólag előjegyzés alapján történhet), lehetőség szerint egyedül érkezzen, tartson másoktól minimum 1,5 méteres távolságot. Szájmaszk viselése intézményünkben kötelező! Pontosan érkezzen, mert késés esetén kénytelenek vagyunk új időpontot adni. Az épületbe lépéskor munkatársaink rövid kérdőív kitöltését kérik Önöktől a járványügyi kockázat felmérése céljából, kézfertőtlenítés, valamint testhő mérés (homlok) történik.

  

Az onkológiai ambulancián a gyógyszeres és infúziós kezeléseket folytatjuk, valamint fogadjuk a panaszos betegeket.

 

Amennyiben kérdésük merülne fel, keressék kezelőorvosukat a szakambulanciák szerint megadott e-mail címen vagy telefonszámon (táblázatban csatolva).

 


Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


 

Profil

 e-mail cím

Telefonszám,

hívható időpont

Allergológia és immunológia

 borimmun@gmail.com
62/545-257
Hétfőtől péntekig: 12-14h

Hidradenitis suppurativa

Dr. Kovács Réka

 kovacs.reka@med.u-szeged.hu

 62/545-274
 
Kedd: 9-14h

Péntek: 9-12

Akne

Dr. Kovács Réka

 kovacs.reka@med.u-szeged.hu
 62/545-274
 
Kedd: 9-14h

Péntek: 9-12

Alopécia

(foltos hajhullás)

Dr. Glasenhardt Katalin,

Dr. Rózsa Petra

Sürgős esetben keresse az általános ambulanciánkat a 
következő e-mail címen:
info.derma@med.u-szeged.hu
62/341-529
Pétek: 8-12

Gyermekbőrgyógyászat

Dr. Csoma Zsanett

 gyermek.derma@med.u-szeged.hu
62/341-539
Hétfőtől csütörtökig:
8-14 óráig

Pikkelysömör

Dr. Kui Róbert


 

 62/545-274

Hétfő: 12-14h
Kedd-szerda- csütörtök: 8-14h
Péntek:8-13h

STD rendelés
(szexuális úton terjedő betegségek)
Dr. Gaál Magdolna
 

62/341-503
Hétfő, kedd
8-14 óráig

Onkológia

gyógyszeres kezelés/

sürgős panasz

 

62/545-984

Hétfő, szerda, csütörtök: 12-14h

Péntek: 8-12h


Onkológia

immunterápiás/infúziós kezelés

 
62/545-984

Hétfő, szerda, csütörtök: 12-14h

Péntek: 8-12h
borklinika_udv