VÁLTOZÁS A JÁRÓBETEG-ELLÁTÁS RENDJÉBEN


2021. május 21.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ módosító határozata szerint

a LÁTOGATÁSI REND módosult: a látogatási tilalom megszűnt!


A látogatás újra engedélyezett: egy beteg esetében naponta egy látogató részére, maximum 1 órás időtartamban.

A látogatónak rendelkeznie kell védettségi igazolvánnyal, vagy 48 órán belüli negatív PCR teszttel.

A pre-triage (kérdőíves kikérdezés) elvégzése a betegbiztonság szempontjából javasolt.


Részletesen olvashat a látogatási rendről: itt


2021. május 28.

Kedves Betegeink!

 

A járványügyi helyzet javulásával lehetőség nyílik a járóbeteg ellátás bővítésére, azonban munkatársaink COVID-19 ellátó helyekre történő kirendelése, valamint az oltópontokokon végzett munka miatt még mindig korlátozott ambulanciánk kapacitása, így az előjegyzés során továbbra is figyelembe kell vennünk a sürgősség mértékét, emiatt szíves megértésüket kérjük!

 

Kérjük, amennyiben az Ön bőrbetegsége nem igényel sürgős ellátást, a klinikánkon való személyes megjelenés helyett továbbra is válassza a telekommunikáció nyújtotta kényelmes és biztonságos lehetőségeket!

Az info.derma@med.u-szeged.hu e-mail címre küldött e-mailben kérheti ambulanciánk orvosainak segítségét. Amennyiben tud jó minőségű fényképet küldeni a bőrelváltozásról, azt is csatolja a levélhez. Kérjük, hogy ne felejtse el megadni adatait (név, születési dátum, TAJ-szám, lakcím), valamint telefonszámát, illetve a panaszok kezdetének idejét, leírását (panasz jellege, érintett testtáj), egyéb betegségeit, rendszeresen szedett gyógyszereit, esetleges gyógyszerérzékenységét.

Szakorvosaink döntenek a személyes megjelenés szükségességéről, ebben az esetben keresni fogjuk az előjegyzési időponttal kapcsolatban. Egyéb esetben telefonos konzultáció, E-recept írásra van lehetőség, munkatársaink jelentkezni fognak, és elmondják önnek az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.

 

Ha bőrtünetei miatt személyes megjelenés szükséges, bőrgyógyászat szakrendelésre telefonon hétfőtől csütörtökig 12:30-15:00-ig, pénteken 11:30-13:30-ig tud időpontot igényelni a 06 62 546-808 telefonszámon. Kérjük, hogy a telefonos időpontegyeztetéshez személyes adatain kívül készítse elő TAJ-számát és lakcímkártyáját!

 

Munkatársaink az itt elérhető kérdőív WORD-link / PDF-link alapján kérdéseket tehetnek fel Önnek panaszai fennállásának idejével, jellegével kapcsolatban, abból a célból, hogy a megfelelő szakrendelésre tudjanak időpontot adni Önnek. A kérdőív segítségével előzetesen átgondolhatja válaszait.

Amennyiben személyesen kér időpontot és van rá lehetősége, előre is kinyomtathatja és kitöltheti a fent említett kérdőívet, melyet aláírásával hitelesítve szíveskedjen átnyújtani a felvételi irodában dolgozó munkatársunknak. Ha sürgősségi ellátást kér, akkor a kérdőívet a rendelőbe is hozza magával.

 

Általános ambulanciánk rendelésének igénybevételéhez beutaló nem szükséges, azonban speciális ambulanciánkra előjegyzés csak bőrgyógyász szakorvos beutalójával lehetséges.

Általános ambulanciánk területi ellátásra kötelezett, így ha Ön nem rendelkezik ellátási területünkhöz (Algyő, Deszk, Domaszék, Dóc, Kübekháza, Röszke, Sándorfalva, Szatymaz, Szeged, Tiszasziget, Újszentiván, Zsombó) tartozó, lakcímkártyáján feltüntetett lakcímmel, akkor először keresse fel a területileg illetékes bőrgyógyászatot.

Járóbeteg-rendelés a klinikán csak előjegyzés alapján vehető igénybe – kivételt ez alól a sürgősségi bőrgyógyászati (súlyos, vagy életveszélyes allergiás állapotok, fulladásérzés, arcdagadás, maximum 2-3 napja fennálló kiütés, súlyos bőrfertőzés, pl. orbánc, akut osztályos felvételt igénylő kórképek), bőronkológiai- vagy sürgős nemigyógyászati esetek (pl. húgycsőfolyás) képeznek. A sürgősség fennállását az adott szakrendelés orvosai bírálják el.

 

A járóbeteg-ellátás igénybevételéhez a klinikára érkezéskor felvételi irodánkban előzetes betegregisztráció szükséges (általános és speciális ambulanciáinkra is), akkor is, ha Ön előjegyzett időpontra érkezett.

 
Ha személyes vizsgálatra érkezik (amely kizárólag előjegyzés alapján történhet), lehetőség szerint egyedül érkezzen, tartson másoktól minimum 1,5 méteres távolságot. Szájmaszk viselése intézményünkben kötelező! Pontosan érkezzen, mert késés esetén kénytelenek vagyunk új időpontot adni. Az épületbe lépéskor munkatársaink rövid kérdőív kitöltését kérik Önöktől a járványügyi kockázat felmérése céljából, kézfertőtlenítés, valamint testhő mérés (homlok) történik.

  

Az onkológiai ambulancián a gyógyszeres és infúziós kezeléseket folytatjuk, valamint fogadjuk a panaszos betegeket.

 

Amennyiben kérdésük merülne fel, keressék kezelőorvosukat a szakambulanciák szerint megadott e-mail címen vagy telefonszámon (táblázatban csatolva).

 


Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!


 

Profil

 e-mail cím

Telefonszám

Allergológia és immunológia

 borimmun@gmail.com
Hétfőtől péntekig 8-14h 62/545257, 62/545260

Hidradenitis suppurativa

Dr. Kovács Réka

 kovacs.reka@med.u-szeged.hu

 

Akne

Dr. Kovács Réka

 kovacs.reka@med.u-szeged.hu

Alopécia

Dr. Varga Emese

Az Alopécia szakambulancia rendelése jelenleg szünetel.
Sürgős esetben keresse az általános ambulanciánkat a 
következő e-mail címen:

 info.derma@med.u-szeged.hu


Gyermekbőrgyógyászat

Dr. Csoma Zsanett

 gyermek.derma@med.u-szeged.hu

62/341-539
Hétfőtől csütörtökig
8-14 óráig

Pikkelysömör

Dr. Kui Róbert 62/545-274

Hétfőtől péntekig,
8-14 óráig
STD rendelés
(szexuális úton terjedő betegségek)
Dr. Gaál Magdolna


62/341-503
Hétfő, kedd
8-14 óráig

Onkológia

gyógyszeres kezelés/

sürgős panasz


62/545-984 Hétfőtől- csütörtökig
8-12 óráig


Onkológia

immunterápiás/infúziós kezelés62/545-984

62/545-549

62/545-270 Szerda, csütörtök
8-12 óráigOtthon is kitölthető a betegellátáshoz szükséges kérdőív

A Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikára érkező betegek otthon is kinyomtathatják és kitölthetik az úgynevezett
pre-triázs kérdőív
et.

A kérdőív az előszűrés része, amellyel a páciensek közül a koronavírus-gyanús eseteket szűrik ki. Így az épületbe való belépéskor már csak testhőmérséklet-mérés történik, valamint az előszűrést végző személyzet átveszi és aláírja a kérdőívet.

Kérjük, hogy válaszainak megadását követően tüntesse fel a dátumot, és írja alá a kérdőívet.

A kérdőív erről a linkről tölthető le.

Angol nyelvű kérdőív letöltése erről a linkről.

 


borklinika_udv