Keresztféléves felvételi - 2022 - Jelentkezési útmutató


A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásban kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül, ahol az adatokat egy online felületen kell rögzíteni. Az E-felvételi használatához a Felvi.hu-n történő regisztráció szükséges.


A felvételi eljárás elektronikus eljárás, postai úton a Hivatal nem küld értesítéseket, hiánypótlásra felhívásokat.

Figyelem! Fontos, hogy a jelentkezési határidő után is, azaz a teljes eljárás alatt rendszeresen figyelje


  • a megadott e-mail fiókját, ahová a tájékoztatásokat, értesítéseket, emlékeztetőket kapja;
  • továbbá magát az E-felvételi felületét is, ahonnan letöltheti a hivatalos leveleket (pl. hiánypótlási felszólítás[ok]at, a besorolási határozatot).


A 2021. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszakában – azaz 2021. október 15. és november 15. között – az E-felvételi jelentkezésre és hitelesítésre, ezt követően 2021. november 20-ig csak a jelentkezés hitelesítésére szolgál (e-jelentkezés). A jelentkezési határidőt követően az ügyintézési időszak indulásáig adatmódosításra, dokumentumfeltöltésre nincs lehetőség!


A jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, ebből hármat díjmentesen. További jelentkezési helyek megjelöléséért 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetniük a jelentkezéskor. (Ugyanazon intézmény, ugyanazon szakának állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése, ha megegyezik a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és helye is, csak a finanszírozási forma tér el, bár külön sorban kell szerepeltetni, egy jelentkezési helynek számít.) Bővebben »


A jelentkezéskor már meglévő dokumentumokat a jelentkezéssel egy időben kell feltölteni az E-felvételibe. A jelentkezési határidő után szerzett dokumentumok feltöltésének határideje 2022. január 10. Bővebben »

A ponthatárokat várhatóan 2022. január 24-én hirdetik ki.


A jelentkezés határideje: 2021. november 15., 24:00 óra
A hitelesítés határideje: 2021. november 20., 24:00 óra

A jelentkezési határidőt követően az E-felvételi felületén jelentkezést már NEM lehet kezdeményezni, csak a hitelesítést lehet elvégezni! Hitelesítés nélkül a jelentkezés érvénytelen!Bővebb tájékoztató a 2022 februárjában induló keresztféléves képzésekkel kapcsolatban a felvi.hu Felsőoktatási Felvételi tájékoztatójában olvasható.


Forrás: Felvi.huesza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *