Keresztféléves felvételi - 2021 - Jelentkezési útmutató


A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásban kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni, a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül, ahol az adatokat egy online felületen kell rögzíteni. Az E-felvételi használatához a Felvi.hu-n történő regisztráció szükséges.


A felvételi eljárás elektronikus eljárás, postai úton a Hivatal nem küld értesítéseket, hiánypótlásra felhívásokat.

Figyelem! Fontos, hogy a jelentkezési határidő után is, azaz a teljes eljárás alatt rendszeresen figyelje


  • a megadott e-mail fiókját, ahová a tájékoztatásokat, értesítéseket, emlékeztetőket kapja;
  • továbbá magát az E-felvételi felületét is, ahonnan letöltheti a hivatalos leveleket (pl. hiánypótlási felszólítás[ok]at, a besorolási határozatot).


A 2021. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszakában – azaz 2020. október 15. és november 15. között – az E-felvételi jelentkezésre és hitelesítésre, ezt követően 2020. november 20-ig csak a jelentkezés hitelesítésére szolgál (e-jelentkezés). A jelentkezési határidőt követően az ügyintézési időszak indulásáig adatmódosításra, dokumentumfeltöltésre nincs lehetőség! Az ügyintézési időszakban – 2020. december 12-től – a jelentkezéssel kapcsolatos folyamatos online tájékozódási, illetve ügyintézési funkciók (pl. adatmódosítás, dokumentum-feltöltés, sorrendmódosítás, betekintés a személyes adatokba, közhiteles nyilvántartásokból származó információkba, jelentkezésekbe, pontszámokba) érhetők el (e-ügyintézés).


A jelentkezés határideje: 2020. november 15., 24:00 óra
A hitelesítés határideje: 2020. november 20., 24:00 óra

A jelentkezési határidőt követően az E-felvételi felületén jelentkezést már NEM lehet kezdeményezni, csak a hitelesítést lehet elvégezni! Hitelesítés nélkül a jelentkezés érvénytelen!Bővebb tájékoztató a 2021 februárjában induló keresztféléves képzésekkel kapcsolatban a felvi.hu Felsőoktatási Felvételi tájékoztatójában olvasható.


Forrás: Felvi.huesza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Gergely_GabriellaGergely Gabriella – BTK, kommunikáció- és médiatudomány

Számomra nagyon fontos volt az oktatás színvonala, így nem is volt kérdés, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választom, mivel mindig helyet kap Magyarország legjobb oktatási intézményei között. Szeged, és az egyetem is számos kulturális programmal várja a diákokat, ami elengedhetetlen az itt tanulók számára. A kommunikáció- és médiatudomány szak is vonzó és kiemelkedő lehetőségeket nyújt az állami ösztöndíjas, illetve az önköltséges hallgatóknak. Ilyen például a BEFUTÓ, vagyis a fizetett gyakornoki program, illetve a Tandíjfelező, melyet már a középiskolában végzős tanulók is megpályázhatnak. Az sem utolsó a sorban, hogy Szeged pont megfelelő méretű város, minden lehetőség megtalálható, amire szükségünk van, és elég otthonos.


 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *