2022. május 21., szombat

MATLAB

A Szegedi Tudományegyetem polgárai számára 2020. július 1. óta elérhető a Matlab Campus szoftvercsomag. Az egyetemi szintű jogosultságnak köszönhetően a hallgatók, az oktatók, a kutatók egyetemi és otthoni számítógépen is jogtisztán használhatják.
A Matlab programozási környezet egy széles körben használt mérnöki és matematikai rendszer, mely felhasználható a matematikai, mérnöki és gazdasági tárgyak oktatásában, valamint kutatási tevékenység végzése során. A szoftver első számú eszköz a tudományos, mérnöki és Big Data területeken, mely modern kutatói környezetet biztosít. A Matlab oktatása növeli egyetemünk iparági szereplők általi elismertségét, a frissdiplomás hallgatók munkaerőpiaci elhelyezkedését.
Az összegyetemi szoftvercsomag beszerzése az egyedi igények összefogásával az Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság koordinálásával valósulhatott meg. A Szegedi Tudományegyetem 2024. június 30-ig jogosult a szoftver használatára, és ezen időszak alatt korlátlan számban érhető el az intézmény polgárai számára.


Egyéni felhasználók számára 

Dokumentáció itt érhető el


Géptermet üzemeltető kari rendszergazdák számára

Dokumentáció itt érhető el