Bezár

wifi

Modern Wi-Fi hálózat üzembe helyezése a Mezőgazdasági Karon

Modern Wi-Fi hálózat üzembe helyezése a Mezőgazdasági Karon

2024. április 19.
2 perc

Az Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság egyetemi hálózat modernizálását, lefedettségét célzó fejlesztésének eredményeként immár a Mezőgazdasági Kar teljes hódmezővásárhelyi campusán is biztosított a korszerű Wi-Fi és a teljes lefedettség.

Az Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság sikeresen befejezte a Kar Wi-Fi hálózatának modernizálását, amely kiterjed a hódmezővásárhelyi campus mindegyik épületére, beleértve Főépületet, a kollégiumot valamint a Tanműhelyt is.

Az ISZI által koordinált, az egyetemi hálózat modernizálását, a lefedettség javítását célzó fejlesztési programnak köszönhetően immár a Mezőgazdasági Kar teljes hódmezővásárhelyi campusán is biztosított a korszerű egyetemi Wi-Fi szolgáltatás és a teljes lefedettség.

A frissen kiépült hálózat 109 darab, korszerű HPE Aruba hozzáférési pontot tartalmaz, ami számottevő fejlődést jelent az előző, védelem nélküli SOHO Wi-Fi megoldásokhoz képest. A hálózat tervezése és kiépítése során az ISZI szakértői kiemelt figyelmet fordítottak a hálózati biztonságra és annak megbízható működésére egyaránt. Az új Wi-Fi hálózat a jelenlegi adatforgalom jelentős növekedését is lehetővé teszi, ezzel elősegítve a hallgatók és dolgozók mindennapi tevékenységeit.

Az RRF-2.1.2-21-2022-00012 Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás pályázat keretében megvalósuló fejlesztési program részeként két ütemben, több mint 30 egyetemi helyszínen, közel 1200 Wi-Fi hozzáférési pont kerül telepítésre.

A most lezárt és átadott kari fejlesztéssel összesen 1256 Wi-Fi hozzáférési ponton keresztül, egyidőben átlagosan 4000 felhasználó részére biztosítjuk a korszerű, vezeték nélküli hálózati szolgáltatást.

Az egyetemi Wi-Fi hálózat és vezeték nélküli hálózati szolgáltatás fejlesztése fontos lépés a Szegedi Tudományegyetem digitalizációs és innovációs törekvéseiben, amely hozzájárul az oktatás és a munkavégzés hatékonyságának növekedéséhez.

Az RRF-2.1.2-21-2022-00012 Komplex Digitális Modellváltás pályázat keretében megvalósuló fejlesztésekről, innovációkról bővebb információt talál a Digitális Jövő weboldalon.

Kapcsolódó hírek