Természettudományi képzési terület

A természettudományi képzési terület képzési ágait és a hozzájuk tartozó alapszakokat a Természettudományi és Informatikai Kar képzési kínálatában találjuk: a biológia, a fizika, a földrajz, a földtudomány, a kémia, a környezettan és a matematika hagyományosan a szegedi felsőoktatás erőssége.

A Bölcsészettudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, valamint a Természettudományi és Informatikai Karon találhatunk felsőfokú oklevéllel rendelkezők számára kínált és kiegészítő alapképzésben meghirdetett szakokat, szakpárokat is, melyeket a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar felsőfokú szakképzési programjai és felnőttképzései egészítenek ki. Így téve teljessé a szegedi felsőoktatás kínálatát. Az összegyetemi szintű felnőttképzési rendszer infrastruktúrájának kialakítása és a felnőttképzési központ megteremtése a Szegedi Tudományegyetem olyan feladata, amely egyaránt szolgálja az egykori hallgatók érdekeit és a régió foglalkoztatáspolitikáját.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Juhasz_AnnaJuhász Anna - MGK, mezőgazdasági mérnök

Számomra egyértelmű volt már a középiskolában, hogy az MGK-n biztosan szép jövő vár rám. Sok jót hallottam ismerősöktől, de most, hogy a hallgatója lehetek ennek a karnak, én is sok maradandó élményt továbbíthatok érettségizős barátaimnak. Az órákon tanultakat az otthoni családi gazdaságban bátran kamatoztathatom. Szuper külföldi lehetőségek, gyakorlatias oktatás, és nem utolsósorban a családias légkör, amit nagyon szeretek. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy kiváló a tanár-diák kapcsolat.




Erdész ÁdámErdész Ádám – ÁOK – orvos

Szeged egy igazán kellemes és szép város, nagyon jó a társaság. A belvárosban szinte mindenhol ismerősbe botlok. A képzés is nagyon jó, magas színvonalú, szerintem a tanárok is nagyon korrektek. Nagyon sok kulturális lehetőség van a városban és az egyetemen is. Szerintem nem elhanyagolható megemlíteni azt sem, hogy nagyon szépek a lányok is.




További hallgatói vélemények >>>