Miért tanulj mesterszakon? – mérnökök válaszolnak - Berta Luca

A Szegedi Tudományegyem 6 kara, 27 mesterképzést hirdet a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges képzések közül választhatnak november 15-ig.Berta Luca, az SZTE Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök mesterszakos, duális képzésben részt vevő hallgatója már középiskolásként szerette a biológiát, a kémiát és gyakorlatorientált pályára készült. – Folyamatosan bővülő fogyasztói társadalom vagyunk, akiknek az élelmiszerre mindig szüksége lesz, ezért a gyártást fejleszteni, automatizálni kell. Ez mérnökök nélkül nem sikerülhetne. Az egyetemi képzés több mint fele gyakorlat, emellett a duális képzés rengeteg más előnnyel is jár. Már a tanulmányok elején elkezdünk abban a szakmában dolgozni, amit tanulunk, így belelátunk a későbbi munkánkba. Rengeteg gyakorlati tapasztalattal is jár, sőt, a cégeknek is előnyös egy olyan munkaerőt alkalmazni, akinek már van szakmai tapasztalata, ismeri a céget – mondta el Luca, aki a Sole Mizo Zrt-nél minőségirányítási gyakornokként dolgozik. Hozzátette: az élelmiszermérnöki képzés jó alapot ad, viszont a biztonság és a minőség sokkal nagyobb szerepet kap az élelmiszeriparban, mint korábban, így az alapszakot érdemes mesterképzéssel kiegészíteni. – Ezen a pályán sok lehetőség van, a projektmenedzsment, termékfejlesztés területektől kezdve a gyártási, termelési részeken át egészen a műszakvezetői, igazgatói posztokig. Azoknak ajánlom ezt a mesterszakot, akik szeretik a gyakorlatias képzéseket, és akiknek fontos az, hogy milyen minőségű ételt esznek, vagy állítanak elő a társadalom számára.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.

Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *