Miért tanulj mesterszakon? – mérnökök válaszolnak - Berta Luca

A Szegedi Tudományegyem 6 kara, 27 mesterképzést hirdet a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges képzések közül választhatnak november 15-ig.



Berta Luca, az SZTE Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök mesterszakos, duális képzésben részt vevő hallgatója már középiskolásként szerette a biológiát, a kémiát és gyakorlatorientált pályára készült. – Folyamatosan bővülő fogyasztói társadalom vagyunk, akiknek az élelmiszerre mindig szüksége lesz, ezért a gyártást fejleszteni, automatizálni kell. Ez mérnökök nélkül nem sikerülhetne. Az egyetemi képzés több mint fele gyakorlat, emellett a duális képzés rengeteg más előnnyel is jár. Már a tanulmányok elején elkezdünk abban a szakmában dolgozni, amit tanulunk, így belelátunk a későbbi munkánkba. Rengeteg gyakorlati tapasztalattal is jár, sőt, a cégeknek is előnyös egy olyan munkaerőt alkalmazni, akinek már van szakmai tapasztalata, ismeri a céget – mondta el Luca, aki a Sole Mizo Zrt-nél minőségirányítási gyakornokként dolgozik. Hozzátette: az élelmiszermérnöki képzés jó alapot ad, viszont a biztonság és a minőség sokkal nagyobb szerepet kap az élelmiszeriparban, mint korábban, így az alapszakot érdemes mesterképzéssel kiegészíteni. – Ezen a pályán sok lehetőség van, a projektmenedzsment, termékfejlesztés területektől kezdve a gyártási, termelési részeken át egészen a műszakvezetői, igazgatói posztokig. Azoknak ajánlom ezt a mesterszakot, akik szeretik a gyakorlatias képzéseket, és akiknek fontos az, hogy milyen minőségű ételt esznek, vagy állítanak elő a társadalom számára.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.



amin-alawar2Amin Alawar - TTIK: biológia Phd

Libanonból érkeztem Szegedre a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal. Szeretek SZTE-s hallgató lenni, mert elképesztő itt a diákélet. Rengeteg a külföldi hallgató, szinte a világ minden tájáról tanulnak itt fiatalok. A laborban végzett tudományos munka mellett jut idő a kikapcsolódásra is. A város is lenyűgöző, kedvencem a Széchenyi tér.



További hallgatói vélemények >>>