A szeptemberben induló szakokra az E-felvételi felületen lehet jelentkezni. A szabályok és tudnivalók a Felvételi tájékoztatóban olvashatók.

Berta Luca, az SZTE Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök mesterszakos, duális képzésben részt vevő hallgatója már középiskolásként szerette a biológiát, a kémiát és gyakorlatorientált pályára készült. – Folyamatosan bővülő fogyasztói társadalom vagyunk, akiknek az élelmiszerre mindig szüksége lesz, ezért a gyártást fejleszteni, automatizálni kell. Ez mérnökök nélkül nem sikerülhetne. Az egyetemi képzés több mint fele gyakorlat, emellett a duális képzés rengeteg más előnnyel is jár. Már a tanulmányok elején elkezdünk abban a szakmában dolgozni, amit tanulunk, így belelátunk a későbbi munkánkba. Rengeteg gyakorlati tapasztalattal is jár, sőt, a cégeknek is előnyös egy olyan munkaerőt alkalmazni, akinek már van szakmai tapasztalata, ismeri a céget – mondta el Luca, aki a Sole Mizo Zrt-nél minőségirányítási gyakornokként dolgozik. Hozzátette: az élelmiszermérnöki képzés jó alapot ad, viszont a biztonság és a minőség sokkal nagyobb szerepet kap az élelmiszeriparban, mint korábban, így az alapszakot érdemes mesterképzéssel kiegészíteni. – Ezen a pályán sok lehetőség van, a projektmenedzsment, termékfejlesztés területektől kezdve a gyártási, termelési részeken át egészen a műszakvezetői, igazgatói posztokig. Azoknak ajánlom ezt a mesterszakot, akik szeretik a gyakorlatias képzéseket, és akiknek fontos az, hogy milyen minőségű ételt esznek, vagy állítanak elő a társadalom számára.

Már a nyílt napon magával ragadott Szeged hangulata és az SZTE atmoszférája is azonnal meggyőzött. Bár a lakóhelyemtől messze van, utólag úgy érzem: életem egyik legjobb döntése volt, hogy ide jelentkeztem. Szeged számomra az új lehetőségeket jelenti.
Deák Gréta Eszter
BTK - Angol-magyar
Számold ki az elsők között, hány pontod lesz az SZTE-n!
A pontkalkulátor összegyűjti az egyes szakoknál a plusz pontokat, ráadásul segít a Neked legmegfelelőbb szak kiválasztásában.
