kiemelt_nyiltnap

Miért az SZTE? – felvételizőknek segít az intézmény vadiúj weboldala


Minden évben hallgatók ezrei vesznek részt a Szegedi Tudományegyetem Nyílt Napján, ahol kari tájékoztatókkal, friss felvételi tudnivalókkal és a teljes képzéskínálattal várja az érdeklődő középiskolásokat az intézmény. 2021-ben a pandémiás helyzet miatt biztonságosan, online térben tájékozódhatnak a középiskolások, akiket egy teljesen új weboldal segít a döntés meghozatalában. Miért az SZTE? – a www.u-szeged.hu/online-nyiltnap oldalon a válasz!


A Szegedi Tudományegyetem imidzsfilmje fogadja az intézmény Nyílt Nap oldalára látogatókat, akik minden kérdésükre választ kaphatnak a továbbtanulással kapcsolatban, de legfőképpen arra, miért az SZTE-t válasszák!


Az egyetem 12 kara, több mint 380 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. A továbbtanulásra készülő diákok tájékoztatása mellett, a nyílt nap weboldal célja az is, hogy a középiskolai vezetők, osztályfőnökök, pályaválasztási tanácsadók és minden érdeklődő szaktanár számára is lehetséges legyen az egyetemi képzésekre vonatkozó részletes információk beszerzése.


Hallgatói szolgáltatásokról, könyvtári-, sportolási, pénzkeresési lehetőségekről olvashatnak az érdeklődők az oldalon. Részletesen informálódhatnak az ösztöndíjakról, ingyenes nyelvtanulási és külföldi tanulási lehetőségekről. De arról is képet kaphatnak, hogyan segíti az SZTE a tehetséges hallgatóit.


Érdemes tehát böngészni minden pályaválasztás előtt álló középiskolás hallgatónak, pedagógusoknak és pályaválasztási tanácsadóknak a www.u-szeged.hu/online-nyiltnap oldalt!


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Toth_Fanni_felveteliTóth Fanni - TTIK, programtervező informatikus

Az SZTE programtervező informatikus szakján igazán minőségi oktatást kapunk. Ami számomra pozitív, hogy tényleg azt kaptam, amire számítottam, amit hirdettek a nyílt napokon is. Ráadásul, ha valaki ügyes a programtervezésben még esélyt is kaphat, hogy a tanszékünkön dolgozzon. Sokan nem is tudják, de duális képzésben is lehet tanulni, ami nagyon sokat segít a gyakorlatias tapasztalatok megszerzésében, és az egyetem után komoly előnyt jelenthet ez a munkaerőpiacon.


Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

További hallgatói vélemények >>>