kiemelt_nyiltnap

Miért az SZTE? – felvételizőknek segít az intézmény vadiúj weboldala


Minden évben hallgatók ezrei vesznek részt a Szegedi Tudományegyetem Nyílt Napján, ahol kari tájékoztatókkal, friss felvételi tudnivalókkal és a teljes képzéskínálattal várja az érdeklődő középiskolásokat az intézmény. 2021-ben a pandémiás helyzet miatt biztonságosan, online térben tájékozódhatnak a középiskolások, akiket egy teljesen új weboldal segít a döntés meghozatalában. Miért az SZTE? – a www.u-szeged.hu/online-nyiltnap oldalon a válasz!


A Szegedi Tudományegyetem imidzsfilmje fogadja az intézmény Nyílt Nap oldalára látogatókat, akik minden kérdésükre választ kaphatnak a továbbtanulással kapcsolatban, de legfőképpen arra, miért az SZTE-t válasszák!


Az egyetem 12 kara, több mint 380 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. A továbbtanulásra készülő diákok tájékoztatása mellett, a nyílt nap weboldal célja az is, hogy a középiskolai vezetők, osztályfőnökök, pályaválasztási tanácsadók és minden érdeklődő szaktanár számára is lehetséges legyen az egyetemi képzésekre vonatkozó részletes információk beszerzése.


Hallgatói szolgáltatásokról, könyvtári-, sportolási, pénzkeresési lehetőségekről olvashatnak az érdeklődők az oldalon. Részletesen informálódhatnak az ösztöndíjakról, ingyenes nyelvtanulási és külföldi tanulási lehetőségekről. De arról is képet kaphatnak, hogyan segíti az SZTE a tehetséges hallgatóit.


Érdemes tehát böngészni minden pályaválasztás előtt álló középiskolás hallgatónak, pedagógusoknak és pályaválasztási tanácsadóknak a www.u-szeged.hu/online-nyiltnap oldalt!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.


sallai-doraSallai Dóra- GTK: pénzügy és számvitel

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az SZTE-re fogok jelentkezni, ugyanis ott tanuló ismerőseimtől csak pozitív véleményt hallottam. Érdekesnél érdekesebb kurzusok színesítik az egyetemi éveket, mindemellett magas színvonalú a sport és a nyelvoktatás is. Jó döntés az SZTE, mert országszerte elismert tudást ad a hallgatóknak, és itt olyan lehetőségekkel találkozhatunk, amik pozitívan hatnak mind a pályánk, mind az életünk során.

További hallgatói vélemények >>>