allasborze_kiemelt_nagy

Szolgáltatások, kedvezmények, sport és nyelvtanulás- egy helyen, az SZTE-n

Az egyetemi tanulmányok alatt nyújtott hallgatói szolgáltatások, a karrierépítés támogatása, a sportolási és nyelvtanulási lehetőségek tárháza éppúgy az SZTE szívügye, mint a közösségépítés, a tehetségek felkarolása és a végzett hallgatók összefogása.


 

  • kedvezmények SZTE-s hallgatóknak
  • sportolási lehetőségek: 140 különböző mozgásforma
  • idegennyelv-tanulás: angoltól az oroszon át a kínaiig
  • egyetemi szolgáltatások: karrier építés, tehetséggondozás

 

Szegedi egyetemistaként megannyi kedvezményben részesülhetnek a diákok. Az egyetemisták számos helyet látogathatnak ingyen vagy kedvezményesen, mint például az SZTE Teniszközpontot, az egyetemi Füvészkertet, az SZTE EHÖK SE fitnesztermet, a városi jégkorcsolyapályát és fürdőket. A városban szinte nincs olyan étterem, kávézó, fénymásoló vagy szórakozóhely ahol ne járna kedvezmény SZTE-s diákigazolványra. Az elfogadóhelyek és a kedvemények az alábbi linken olvashatók.

 

Alma_Mater_weekend

Az SZTE minden lehetőséget megad ahhoz, hogy a tanulás és a sport megférjen egymás mellett. Minden alap- és osztatlan nappali tagozatos elsőéves hallgató ingyenesen jogosult testnevelés kurzust felvenni, az órák helyszíne az SZTE Sportközpont. A kurzus kínálatban mintegy 25 sportág, és 140 mozgásforma található, szabadidős és versenysportok egyaránt. Így például: vitorlázás, sárkányhajózás, falmászás, aerobic, atlétika, úszás, tenisz, jóga, társastánc, önvédelem-cselgáncs.

 

Megkezdődtek az ingyenes kínai nyelvórák az SZTE Konfuciusz IntézetbenAz SZTE- s hallgatók nyelvi felkészülésben az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) nyújt segítséget térítésmentes és térítéses nyelvi és nyelvvizsga-előkészítő kurzusok széles kínálatával. Az intézet tanárai angol, német, olasz, spanyol, francia, orosz és román nyelvre oktatják az egyetem hallgatóit, az általános nyelvi órák mellett szaknyelvi képzésen is. Az intézet akkreditált általános és szaknyelvi vizsgahelyeként is funkcionál. Az IKI országosan is egyedülálló speciális nyelvtanfolyamokat szervez diszlexiás hallgatók számára. A kínai kultúra és nyelv kedvelőinek pedig az SZTE Konfuciusz Intézet nyújt nyelvtanfolyamokat és nyelvvizsga lehetőséget.

 

Allasborze_2015_tavasz_galeria

Az SZTE Karrier Iroda célja a hallgatók és friss diplomások minél teljesebb körű felkészítése a munka világára, például gyakornoki és ösztöndíj-lehetőséggel, állásajánlatokkal.

A fogyatékkal élő hallgatóknak az Életvezetési Tanácsadó Központ nyújt számos ingyenes szolgáltatást – a személyi segítők biztosításától kezdve a tréningeken keresztül az egyéni gyógytornáig.

Az egyetem tehetséggondozó programjait az SZTE Tehetségpont fogja össze. A szervezet évente kiírt kiválósági listája a hallgatói teljesítmények függvényében 25 és 150 ezer forint közötti Talent-ösztöndíjakat oszt ki. A középiskola és egyetem közötti váltást könnyíteni meg a Szegedi Tehetség-HÍD Program. A kezdeményezés a legjobbaknak nyári tábort, mentori támogatást, szakkollégiumi tagságot vagy akár egyszeri egyetemkezdési támogatást is biztosít.

alma mater - galéria

Az SZTE Alma Mater a szegedi egyetem volt hallgatóit és dolgozóit fogja össze. Az öregdiák szervezet szolgáltatásainak köszönhetően a végzettek egy életen át a szegedi egyetem polgárainak érezhetik magukat.

 

Kövesd az SZTE-t a Facebookon, az Instragramon és a YouTube-on!


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Farkas GellértFarkas Gellért – TTIK – kémia

A karon és a szakomon kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy olyan programokat szervezzenek, amik összekovácsolnak minket a csoporttársakkal. Ilyen például a kémiásoknak szóló Vegyetem tábor is. Emellett olyan programokat is szerveznek nekünk, amelyek az elhelyezkedés szempontjából különösen hasznosak. A tanárok kedvesek, rendkívül segítőkészek, így igazán családias hangulat alakult ki az évek során.




nogradi-eszterNógrádi Eszter – GTK: kereskedelem és marketing

Ha szeretnéd, hogy diplomád bárhol a világon megállja a helyét, az SZTE-t csak ajánlani tudom! Sokat kell tanulni, de megéri. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség vár és a közösségi élet is szuper. A képzés rendkívül hallgató-központú, kellemes és segítőkész mindenki, az oktatók szakmailag rendkívül felkészültek.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *