keresztfelev_web

Megkezdődött a jelentkezési időszak az SZTE keresztféléves mesterképzéseire

A Szegedi Tudományegyetem 5 kara 31 mesterképzést hirdetett meg keresztféléves felvételi eljárásban 2025. februári kezdéssel. Az érdeklődők állami ösztöndíjas és önköltséges képzések közül választhatnak nappali és levelező tagozaton. November 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételiben.

Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 7, a Gazdaságtudományi Kar 4, a Mérnöki Kar 6, a Mezőgazdasági Kar 4, a Természettudományi és Informatikai Kar 10 keresztféléves mesterszakot hirdetett meg a 2024/2025-ös tanév második félévére; ebből 3 angol nyelvű képzés.

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar filozófia; francia nyelv, irodalom és kultúra; hungarológia; kommunikáció- és médiatudomány; olasz nyelv, irodalom és kultúra; szociológia; illetve vallástudomány mesterszakra várja a jelentkezőket.

A Gazdaságtudományi Kar képzései közül a marketing, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), a pénzügy, valamint a vállalkozásfejlesztés mesterszakot lehet választani.

A Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, gépészmérnöki, logisztikai mérnöki, mechatronikai mérnöki, illetve műszaki menedzser mesterképzéseket indít.

A Mezőgazdasági Kar környezetgazdálkodási agrármérnöki, növényorvosi, természetvédelmi mérnöki, valamint vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakjára lehet jelentkezni.

A Természettudományi és Informatikai Kar alkalmazott matematikus (magyar és angol nyelven), fizikus, fotonikai mérnöki, gazdaságinformatikus, info-bionika mérnöki, környezetmérnöki, matematikus (magyar és angol nyelven), mérnökinformatikus, programtervező informatikus, illetve vegyész mesterszakot hirdetett meg a keresztfélévre.

A 2025 februárjában induló képzésekre a felvi.hu-n, ügyfélkapus azonosítást követően, az E-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni 2024. november 15-ig. A képzések közül hármat ingyenesen, további hármat pedig eljárási díj fejében lehet megjelölni. A jelentkezés a hitelesítést követően válik érvényessé. A jelentkezési útmutató itt található. További információk a keresztféléves felvételi eljárásról a Szegedi Tudományegyem honlapján olvashatók.

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.





Nagy_GergoNagy Gergő - BTK, szlavisztika-orosz, angol

Mindig is érdekeltek a külföldi Kultúrák, szerettem nyelveket tanulni. Azért választottam a BTK szlavisztika-orosz szakirányát, mert a Szegedi Tudományegyetem híres külföldi pályázati lehetőségeiről (például Erasmus-program), ahol kamatoztathatom az itt megszerzett tudást. Tehát a gyakorlatomat akár külföldön is eltölthetem. Ráadásul az orosz mellé második évtől lehetőségem nyílt felvenni az angol minort, amit szintén hasznosnak tartok a későbbi elhelyezkedésem szempontjából. A szegedi nyelv szak középpontjában a gyakorlat-orientáltság áll, ami igen fontos, ha valaki anyanyelvi szinten szeretne egy nyelvet elsajátítani.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *