Teniszversennyel emlékeznek az SZTE Nobel-díjas tudósára

A 2014. szeptember 21-i Szent-Györgyi Albert Tenisz Emlékversenyen az SZTE oktatói, dolgozói, hallgatói és amatőr versenyzők mérhetik össze tudásukat.

A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja szervezésében 2014-ben is megrendezik az immár hagyományossá vált, rendkívüli népszerűségnek örvendő Szent-Györgyi Albert Tenisz Emlékversenyt. Mint ismeretes, a szegedi egyetem egykori rektora, Nobel-díjjal kitüntetett professzora, Szent-Györgyi Albert nagy híve volt a sportolásnak, a testmozgásnak, különleges szerepet tulajdonított a sport emberformáló, közösségépítő szerepének. A tenisz pedig az egyik kedvenc sportágának számított, ezért emlékeznek rá ily módon is minden esztendőben az universitas polgárai.

 

A viadalra 2014. szeptember 21-én (vasárnap) 8 órai kezdettel kerül sor az SZTE újszegedi, Erzsébet ligeti teniszközpontjában. A versenyre a Szegedi Tudományegyetem oktatóinak, dolgozóinak, hallgatóinak nevezését, illetve amatőr teniszezők jelentkezését várják szeptember 20-áig a protity@citromail.hu e-mail címre. A nevezési díj 1000 forint versenyszámonként.

 

A tervezett versenyszámok: Csak hallgatói kategória: női és férfi egyéni; Nyílt férfi egyéni: 40 éves korig, 41-55 évesek, 55 év felettiek; Nyílt női egyéni: 45 éves korig, 45 év felettiek; Nyílt páros: női és férfi kategóriában. Az I-III. Helyezettek oklevélben részesülnek. További információ a 06/20-3609254-es telefonszámon kérhető.


Szent-Gyorgyi_Albert_Tenisz_Emlekverseny_2014.

 

SZTEinfo