Kezdőoldal

Információk betegeink és partnereink számára a reumatológiai-immunológiai betegellátásról a COVID járvány idején

Kedves Betegeink!

A Reumatológiai és Immunológiai Klinika fekvőbeteg osztálya és járóbeteg ambulanciái 2022. április 21-től a Kálvária sugárút 57. alatti Nyugati Telephelyre (korábbi II. Kórház) költöztek. Mind járó-, mind fekvőbetegeink ellátását a továbbiakban itt biztosítjuk. A fekvőbeteg-osztály az E épületszárny földszintjén található, mely legkönnyebben a Kálvária sugárút felőli második bejárat felől közelíthető meg. Az ambulanciák pedig az eredeti helyükön, a C épületszárny földszintjén találhatók ismét, ami a Kálvária sugárút felőli első főbejárat felől érhetők el, azonban az épületen belül egyelőre a C épületszárnyat az udvar felől meg kell kerülni, mivel csak a hátsó bejárat működik. Járműszállítást igénylő betegeink számára a Leányszállás köz felől a teherportán (sorompós bejáraton) át érhető el mindkét egység.


Technikai-adminisztratív kérdés (időpont-egyeztetés stb.) céljából kérjük Kedves Betegeinket, hogy az e-mailt preferálják (immun.amb.reuma@med.u-szeged.hu), de ambulanciáink telefonon is elérhetők kizárólag 12:00-15:00 óra között a 62/341-510 és a 62/341-511 telefonszámon.

1. ablak cikkek

A Klinika járóbeteg ellátó tevékenysége

Az ambulancián minden hétköznap 8-tól 15 óráig van rendelés. Kizárólag előjegyzés alapján és beutalóval fogadunk betegeket.
Előjegyzést a beteg beutalójának elküldésével lehet kérni a 62/341-520 fax-számra vagy az immun.amb.reuma@med.u-szeged.hu e-mail címre
További információ háziorvosoknak>>
További információk a régió orvosainak>>


A Klinikai Központban kezelt betegek számára konzílium, illetve járóbeteg vizsgálati előjegyzés egyeztetését továbbra is a 1510 vagy a 1511 belső telefonszámon biztosítunk.


Adminisztratív ügyekben kérjük betegeinket, hogy az e-mailt preferálják (immun.amb.reuma@med.u-szeged.hu), de kizárólag 12:00 és 15:00 között telefonon is igyekszünk elérhetők lenni: 62/341-510, vagy a 62/341-511.

2. ablak cikkek

COVID tudnivalók

Információk autoimmun és más gyulladásos reumatológiai betegeknek a coronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatban
Klinikánk - egybehangzóan a Magyar Reumatológusok Egyesülete és az Európai Reumatológiai Szövetség (EULAR) álláspontja szerint, követve a nemzetközi és hazai ajánlásokat, minden krónikus autoimmun-reumatológiai betegünknek javasoljuk a COVID-19 védőoltás felvételét! A védőoltások általában enyhe vagy minimális mellékhatásainak súlyossága nincs arányban azzal a súlyos, akár életveszélyes betegséggel, amit a védőoltás elmaradása esetén a coronavírus okozhat Önnek!
Hasonlóan, egyre több, nagy esetszámú felmérés olvasható arról, hogy a védőoltások statisztikailag kimutatható mértékben nem fokozzák az autoimmun vagy gyulladásos betegségek fellobbanásának kockázatát; ugyan egyes esetekben összefüggés feltételezhető betegségtünetek fokozódása és az előzetesen megkapott védőoltás között, de ez a kapcsolat annyira ritka, hogy ennek kockázatát túlszárnyalja a betegség elkapása esetén várható súlyos tünetek veszélye, nem beszélve arról, hogy maga a COVID betegség is elméletben fellobbanthatja az autoimmun-gyulladásos kórképet. Bővebben a témáról itt olvashat:

3. ablak cikkek