Kezdőoldal

Az EULAR 2020. decemberi állásfoglalása a SARS-CoV-2 vakcinációról

Tájékoztatás - a COVID járvány miatt Klinikánk átmenetileg elköltözik a Kálvária sugárút 57. alól!

 

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Kollégák!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Reumatológiai és Immunológiai Klinika járóbeteg ambulanciái 2020. november 16-tól a Szemészeti Klinika épületében folytatják működésüket (Szeged, Korányi fasor 11.). Az összes járóbetegünket itt foguk megvizsgálni és ellátni, itt történnek az infúziós kezelések (biológiai terápiák, immunglobulin-pótlás) is. A Dávid Lajos Gyógyszertár helyett az átmeneti időszakban a tételes elszámolású illetve egyedi méltányossági gyógyszerek kiadása a szomszéd épületben levő Korányi Gyógyszertárban fog történni (Korányi fasor 8-10). Telefonszámaink, e-mail címünk valamint rendelési időnk, munkarendünk minden egyéb szempontból változatlan: 62/341510, 62/341511, 62/341516, e-mail: immun.amb.reuma@med.u-szeged.hu

A Klinika fekvőbeteg osztálya a Semmelweis u. 10. alatti Petri Gábor Klinikai Tömbben ("Legújabb Klinika") kerül átmenetileg elhelyezésre. Az osztály elérhetősége: 62/341518. A regionális reumatológiai-immunológiai fekvőbeteg ellátást természetesen továbbra is biztosítjuk mindazoknak, akiknél állapotuk miatt intézeti elhelyezés szükséges.

A tanszéki titkárság a Kálvária sgt. 57. sz. alatt marad, telefon, fax és e-mail elérhetősége is változatlan (341520, office.reumak@med.u-szeged.hu).

 

Információk betegeink és partnereink számára a reumatológiai-immunológiai betegellátásról a COVID járvány idején

Ambuláns vizsgálati előjegyzésta korábbiakhoz hasonlóan e-mailen vagy faxon megküldött beutalóval szíveskedjenek kérni, ezek alapján az előjegyzés sürgősségét a Klinika kijelölt szakorvosa elbírálja és 24 órán belül értesíti a beteget, mint eddig is. Elérhetőségek: faxon: 62/341520, vagy e-mailen:immun.amb.reuma@med.u-szeged.hu. A jelen járványügyi helyzetben azonban szükség esetén telefonon is biztosítunk előjegyzést:62/341510, 62/341511, 62/341516. Minden indokolt esetet a kórképének megfelelő sürgősséggel továbbra is teljes mértékben fogadunk. AKlinikai Központból érkezőkonzíliumokat, vizsgálati előjegyzéseket nem szükséges e-mailen vagy faxon elküldeni, telefonon kérjük azokat leegyeztetni az ambulancia fenti telefonszámain.

Gondozott betegeink ellátását továbbra is folyamatosan biztosítjuk, és a járványügyi helyzettől függően azon betegeinket, akiknél a coronavírus fertőzés kockázata az átlagnál nagyobb, illetve úgy gondoljuk, hogy vizsgálatuk halasztható lehet, előzetesen telefonon felhívjuk, és amennyiben állapotuk engedi, telefonos vizittel helyettesítjük a személyes találkozást. Hangsúlyozzuk azonban, hogy a betegség továbbra is szoros gondozást igényel, a gyógyszerek szedését, a szükséges vérvételek és egyéb ellenőrző vizsgálatok elvégzését továbbra is a korábbiakhoz hasonló pontossággal szükséges folytatnunk. Ha állapotromlás vagy más sürgős szükség merül fel, a járványhelyzet ellenére - fokozott óvatossággal - minden gondozott betegünknek személyes vizit szükséges, melyre a rendelési időkben rendelkezésre állunk. Amennyiben kérdése merül fel, vagy szeretné személyes találkozás nélkül bonyolítani a vizitet, és ennek orvosi akadálya sincs, kérjük, telefonon vagy e-mailben jelentkezzék a fenti elérhetőségeken.


A járvány időszakában is alapelv, hogy a gyógyszerbiztonsági szempontból korábban elrendelt laboratóriumi vizsgálatokat továbbra isbiztosítani kell a megadottak szerint. Azelrendelt gyógyszerekkel kapcsolatosan általános irányelv, hogy azok változatlanul folytatandók, mivel hirtelen elhagyásuk a betegség fellobbanásának veszélyével járhat. A fertőzésektől továbbra is óvakodni kell, minden immunszuppresszív szert szedő betegnek a vírusjárvány idején különösen indokolt, hogy közösségben lehetőleg ne tartózkodjon A fentiek általános tájékoztatást jelentenek, melyeket kezelőorvosa esetenként egyedi megfontolások alapján módosíthat.Reumatológia Szakrendelések


a Tisza Lajos krt. 97. alatti Központi Rendelőintézetben, valamint az Anna Fürdőben levő egyetemi reumatológiai szakrendelés változatlan helyen és rendelési idővel működnek. A sürgősségi ellátás mellett a járványügyi előírások miatt csak korlátozottan tudunk nem sürgősségi eseteket fogadni, ezért kérjük a Tisztelt beküldő Kollégákat, hogy a szakrendelésünket elsősorban az arthritises, osteoporosisos betegek számára, valamint újkeletű, nem tisztázott eredetű reumatológiai tünetek esetén, illetve az otthoni ill. háziorvosi fájdalomcsillapítás, életmódi tanácsok ellenére fennálló mozgásszervi fájdalmas tünetcsoportok esetén vegyék igénybe, ahol a reumatológus szakorvos speciális diagnosztikai és terápiás lehetőségeire mindenképpen szükség van. Továbbra is kérjük, hogy a beutaláskor jelezzék,szokványos vagy - indokolt esetben - elsőbbségibeutalási úton szeretnének előjegyzési időpontot kérni. A betegeket telefonos vagy e-mailes előjegyzés után fogadjuk, a rendelőintézetközponti betegelőjegyzési telefonszámán (62/574-433) ill. e-mail címén (bejelentkezes.betegiranyitas.szakrend@med.u-szeged.hu) keresztül. Indokolt esetben a Reumatológiai Szakrendelő telefonszáma: 62/574-000/ 350, 351 mellék.


A Gyermek-reumatológiai szakrendelés továbbra is rendelkezésre áll minden nem-ortopédiai jellegű gyermekkori mozgásszervi betegség, ill. szisztémás autoimmun betegség gyanúja esetén az eddig megszokott rendelési időkben az egész régió gyermek-reumatológiai centrumaként. Kérjük, ha ilyen kórkép felmerül, továbbra is a elsősorban agyermek.reuma@med.u-szeged.hue-mail címen, illetve a rendelőintézet központi betegelőjegyzési telefonszámán(62/574-433)keresztül irányítsák szakrendelésünkre gyermekkorú pácienseiket.


Betegelőjegyzési elveink változatlanok, ahogy azt a Beutalási rend menüpontban olvashatják

 
A Klinika járóbeteg ellátó tevékenysége


Az ambulancián minden hétköznap 8-tól 15 óráig van rendelés. Kizárólag előjegyzés alapján és beutalóval fogadunk betegeket.

Előjegyzést a beteg beutalójának elküldésével lehet kérni a 62/341-520 fax-számra vagy az immun.amb.reuma@med.u-szeged.hu e-mail címre

További információ háziorvosoknak>>

További információk a régió orvosainak>>

A Klinikai Központban kezelt betegek számára konzílium, illetve járóbeteg vizsgálati előjegyzés egyeztetését továbbra is a 1510 vagy a 1511 belső telefonszámon biztosítunk.


Adminisztratív ügyekben kérjük betegeinket, hogy a 341-510, vagy a 341-511 telefonszámon érdeklődjenek.
 

A Klinika Szakrendelő részlege Szeged és térsége reumatológiai betegeinek általános szakorvosi ellátását végzi.

Előjegyzés:

A reumatológiai betegek ellátásának rövid irányelveiről írt tájékoztatónkat ide kattintva találja.


Gyermekreumatológiai Szakrendelés


Helyszín: Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. sz. Rendelőintézete, I. félemelet 32-es rendelő

Rendelési idő: szerda és csütörtök 7:30-14:00

Bejelentkezés: a Rendelőintézet központi diszpécserek (kartonozó) telefonszámain: 62-574-433 és 62-574-441 vagy e-mail címén: bejelentkezes.betegiranyitas.szakrend@med.u-szeged.hu vagy

 


a Gyermekreumatológiai Szakrendelés saját e-mail címén: gyermek.reuma@med.u-szeged.hu

A gyermekreumatológiai ellátás Klinikai Központon belüli szervezéséről felhívjuk figyelmét az alábbi linken elérhető fontos információkra: LINK