Bemutatkozás

A Reumatológiai Klinika fekvőbeteg részlege és ennek ambulanciái a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Kálvária sugárúti tömbjében találhatók. A Klinika szakrendelő részlege a Tisza Lajos körút 97. alatti Szakrendelőben és az Anna Fürdőben működnek. A fekvőbeteg ellátás két osztályon történik: 16 ágy reumatológiai, 9 pedig klinikai immunológiai osztályként működik, mindkettő a legmagasabb, III. progresszivitási szinten. Ennek megfelelően mindkét szakmában a Dél-alföld (Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megye, valamint Szolnok megye déli része) összesen 1 350 000 lakosának regionális centrumaként működik a Reumatológiai és Immunológiai Klinika. A Klinika feladata a konzervatív kezelést igénylő felnőttkori mozgásszervi kórképek teljes spektrumának ellátása, a degeneratív ízületi elváltozásoktól a sokízületi gyulladásos kórképeken át a szisztémás autoimmun betegségekig. A feladatokat a Klinika fenti részlegei között megosztva végezzük:

A Kálvária sugárúti tömb ambulanciái a súlyos, komplikált gyulladásos mozgásszervi és autoimmun betegségekben szenvedő betegek gondozását végzik. Itt látjuk el az Arthritis Centrumhoz kapcsolódó teendőket, beleértve a biológiai terápiás kezelések biztosítását, valamint a klinikai immunológiai osztályos és járóbeteg ellátás is itt történik. A Kálvária sugárúti fekvőbeteg osztályon dominálóan a súlyos állapotú vagy más okból osztályos kezelést igénylő gyulladásos reumatológiai kórképben szenvedő betegek kezelése folyik, emellett a hagyományos, komplex gyógyszeres és fizikoterápiás ellátást igénylő mozgásszervi betegek ellátására is adott esetben lehetőség van.

A Tisza Lajos körúti szakrendelők Szeged és vonzáskörzete mozgásszervi betegeinek szakorvosi ellátását biztosítják, mind az úgynevezett degeneratív mozgásszervi elváltozások, mind a speciális ellátást nem igénylő gyulladásos reumatológiai kórképekben szenvedő betegek számára. Járóbeteg ellátás keretében az Anna Fürdő balneo-fizioterápiás lehetőségeinek kihasználására is lehetőség nyílik.

folyosokorterem

varovizsgalo