MTA_Kivalo_Kutatohely_2022-06

Kongresszusi beszámoló: 4th World Congress of Cutaneous Lymphomas, 2020.02.12-14., Barcelona, Spanyolország

BannerHome1500x4004. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Cutan Lymhoma Társaság (ISCL: International Society of Cutaneous Lymphomas) szervezésében a világ minden tájáról számos bőrgyógyász, onkológus, haematológus, dermatopatológus, onkoradiológus, kutató, valamint cutan lymphomával foglalkozó területen dolgozó részvételével a Cutan Lymphoma Világkongresszus.

Nemcsak a szakmai protokollokkal és a terápiás lehetőségekkel, hanem praktikus klinikai gyakorlati tanácsokkal és a legfrissebb kutatási eredményekkel kapcsolatos előadások is elhangzottak a cutan lymphomák legnagyobb nemzetközi szaktekintélyeinek számító előadók által. Továbbá számos kutatási eredmény ismertetése, valamint az esetbemutatások és az ezeket követő diszkussziók kapcsán is nagyszerű lehetőség nyílt a tapasztalatok megosztására, kicserélésére hozzájárulva ezzel egy igazi nemzetközi interdiszciplináris platform létrejöttéhez. Az SZTE Bőrgyógyászati Klinikáról Dr. Baltás Eszter egyetemi docens és Dr. Csányi Ildikó szakorvosjelölt vettek részt. Szakorvosjelölt Kolléganőnk részvétele az ISCL által kiírt és elnyert ösztöndíj révén valósulhatott meg.

Klinikánkról az alábbi előadás hangzott el a kongresszuson: Tonsil involvement as a possible marker of advanced disease in mycosis fungoides (Dr. Csányi Ildikó).

 

A fotó a 8 résztvevő által elnyert ösztöndíj ünnepélyes átadó ceremóniáján készült. Jobbról a negyedik nyertes Dr. Csányi Ildikó szakorvosjelölt, Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, Szeged:


Barcelona_2020.02.12-14.