Hogyan lesz párkapcsolatom? Hogyan lehet összejönni valakivel? Honnan tudom, hogy jól választok? - teszik fel gyakran a kérdést egyetemista korú érdeklődők előadásaimon. Arra gondolnak, hogy az ismerkedés és a kapcsolat létrejötte különleges, nehéz, varázslatos esemény, illetve hogy a kapcsolat későbbi sikere a helyes választáson múlik. Két évtizedes párterapeutai gyakorlatom tanulsága, hogy legalább ilyen jelentős kérdés a kapcsolat megőrzése - az hogy mit kezdünk egymással. Hogyan csiszolódunk össze, hogyan figyelünk egymásra, hogyan beszéljük meg és vesszük figyelembe egymás szükségleteit - majd hogyan köteleződünk el egymás iránt. Az előadás során végiggondoljuk a kapcsolatot az első összenézéstől az elkötelezett párkapcsolatban együtt élésig - a kapcsolat fejlődésének mely szakaszában mire van szükségünk, mire érdemes figyelnünk. Leginkább, persze egymásra - előadás közben nem hátrány ha az előadóra is.


Előadónkról


K-VDDebrecenben végzett pszichológia-történelem szakon. Klinikai szakpszichológusi, majd pszichoterapeuta szakvizsgát tett. Rendszerszemléletű családterápiából kiképző pszichoterapeuta, emellett pszichodráma, relaxáció és hipnózis módszereket tanult.
Egészségügyben, oktatásban és humánerőforrás-fejlesztésben szerzett tapasztalatokat pszichológusként.
Magánrendelésén párokkal és családokkal dolgozik, kiképző pszichoterapeutaként ennek elméletét és módszertanát oktatja, emellett önismereti és szupervíziós csoportokat vezet.
Hat évig a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumán tanított, jelenleg a budapesti Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet, valamint az ELTE Tanácsadó, illetve Szexuálpszichológus Szakpszichológus képzés oktatója.
Heti rendszerességgel szerepel a médiában.
Az elmúlt néhány évben több mint négyszáz előadást tartott szakmai és érdeklődő laikus közönség előtt egyaránt, hazánkban és határainkon túl. Két könyvfejezete mellett mintegy harminc cikke jelent meg szakmai vagy népszerűsítő folyóiratokban.


Szakmai önéletrajz