Jakucs László földrajzverseny


A Szegedi Tudományegyetem TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke rendszeresen meghirdeti a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt a magyarországi és határon túli, 9-12. osztályos középiskolai tanulók részére. A tanulmányi verseny az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít, ezen túlmenően minden évben kiemelt témában kerül megrendezésre.


Polygon matematika verseny


A Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete pályázatot hirdet középiskolás diákok (9-12. évfolyam) számára Középiskolai matematikához kapcsolódó problémák, érdekességek témájában.


Játsszunk fizikát!


Játsszunk fizikát!Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád megyei Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem 3 fordulós versenyt hirdet fizikai kísérletekből általános és középiskolás diákok számára. A verseny minden évben valamely tudós emléke előtt tiszteleg.
  SZIIV verseny


  SZIIVA Szegedi Tudományegyetem Informatikai Intézete versenyt hirdet középiskolás diákok számára, ahová két szekcióban is várják a jelentkező diákok pályamunkáit. A verseny kapcsán szeretnénk lehetőséget adni a tehetséges és kreatív középiskolás diákoknak, hogy a műszaki informatika vagy a szoftverfejlesztés területén elért eredményeiket bemutathassák és megmérettessék.

  Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny


  2012 óta kerül megrendezésre a már hagyományoknak örvendő Szent-Györgyi Albert tiszteletére szervezett rendezvénysorozat, a Szent-Györgyi Napok, melynek keretei között a Szegedi Tudományegyetem és Pro Talentis Universitatis Alapítvány minden év őszén is meghirdeti a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt, amelyre középiskolás diákok csapatainak jelentkezését várjuk.
  Medve Matek verseny


  A verseny pedagógiai célja: A verseny célja a matematika népszerűsítése és a tárgyhoz kapcsolódó sikerélmény biztosítása a 3-12. évfolyamos korosztályban és a felnőttek körében innovatív megoldásokat alkalmazva. Célunk egyidejűleg a résztvevők egészséges, mozgásban gazdag életmódra nevelése, együttműködési (kooperációs) készségeik fejlesztése és a matematika élményszerűvé tétele minél szélesebb közönség számára. A verseny résztvevői: A versenyen az iskolák 3-12. osztályos tanulói, valamint (külön kategóriákban) felnőttek vehetnek részt.