
Az Egyetem fenntartója:
Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány
A projekt címe: Cheese microbial Ecosystems Multiscale Modelling: mechanistic and data driven approaches integration
A projekt azonosító száma: 956126 - E-MUSE
A (fő)kedvezményezett neve: Institut National de la Recherche Agronomique, INRAE
Konzorciumi partnerek:
1. kedvezményezett: Universite Paul Sabatier Toulouse III
2. kedvezményezett: Agencia Estatal Consejo Superior
Deinvestigaciones Cientificas, CSIC
3. kedvezményezett: Stichting VU
4. kedvezményezett: Katholieke Universiteit Leuven
5. kedvezményezett: Universita ta Malta
6. kedvezményezett: Nizo Food Research BV
7. kedvezményezett: Alma Mater Studiorum - Universita di Bologna
8. kedvezményezett: Szegedi Tudományegyetem
9. kedvezményezett: CHR. HANSEN A/S
A szerződött támogatás összege:
Elkülönített forrásösszeg: 3901305,60 EUR
Európai Uniós hozzájárulás : 3901305,60 EUR
Konzorciumi partnerek és a támogatási összeg megosztása:
Konzorciumi tag neve |
Megítélt támogatás (EUR) |
Önerő (EUR) |
Nemzeti társfinanszírozás (EUR) |
Összesen (EUR) |
Institut National de la Recherche Agronomique, INRAE |
1 049 046,12 |
0 |
0 |
1 049 046,12 |
Universite Paul Sabatier Toulouse III, |
251 870,04 |
0 |
0 |
251 870,04 |
Agencia Estatal Consejo Superior Deinvestigaciones Cientificas, CSIC |
468 581,76 |
0 |
0 |
468 581,76 |
Stichting VU |
242 687,88 |
0 |
0 |
242 687,88 |
Katholieke Universiteit Leuven |
466 776,00 |
0 |
0 |
466 776,00 |
Universita ta Malta |
227 659,68 |
0 |
0 |
227 659,68 |
Nizo Food Research BV |
242 687,88 |
0 |
0 |
242 687,88 |
Alma Mater Studiorum - Universita di Bologna |
251 203,68 |
0 |
0 |
251 203,68 |
Szegedi Tudományegyetem |
426 202,56 |
0 |
0 |
426 202,56 |
CHR. HANSEN A/S |
274 590,00 |
0 |
0 |
274 590,00 |
A projekt megvalósítás időszaka:. 2021. január 1. – 2024. december 31.
Projektmenedzser: Gaál-Lajtos Kinga
Pénzügyi vezető: Marinki-Farkas Nikolett
Szakmai vezető: Dr. Vidács László
A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt célja, hogy egy európai szintű együttműködés keretében fiatal kutatóknak biztosítson képzést az élettudományok és az informatika határterületén. A kutatás, témáját illetően a sajtérés mikrobiológiai folyamatainak modellezéséről szól. Az SZTE szerepe a kutatásban a sajtérés során keletkező adatok feldolgozásának gépi tanulási eljárásokkal történő támogatása, valamint egy olyan mélytanuláson alapuló modell kifejlesztése lesz, mely segítségével az érés korai szakaszaiban mért körülmények alapján becsülni tudjuk a végtermék tulajdonságait, mint például íz, illat, állag. Ennek megvalósítása érdekében az egyik feladatunk a mérésekből származó adatok kitisztítása, valamint a gépi tanulás szempontjából releváns jellemzők azonosítása lesz. Ezt követően mélytanuláson alapuló modellt fogunk fejleszteni, amihez a jelenleg state-of-the-art-nak tekinthető architektúrákat és eljárásokat fogjuk felhasználni.