Bemutatkozás


A Teleki Blanka Kollégium a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar kollégiuma. 1963-ban kezdte meg működését.
Az épület a város szívében található, karnyújtásnyira a főiskola főépületétől, a József Attila Tanulmányi és Információs központtól (Egyetemi Könyvtár) és az egyetemi szórakozóhelyektől. Az intézmény elhelyezkedése előnyös, mivel a tömegközlekedési eszközök, élelmiszer üzletek, éttermek, fénymásolók néhány perces sétával elérhetőek. A vasútállomásról az 1 és 2-es villamossal, a Mars térről (autóbusz állomás) az 1-es és 2-es villamossal és 74-es, valamint a 20-as autóbuszokkal, valamint a 8-as és 10-es trolibusszal lehet megközelíteni.


teleki-kollegium-2017-01-14

A kollégium felépítése

A kollégiumunk ötemeletes és 400 fő befogadására képes. A szobák két négy ágyas mosdóval rendelkező hálóhelyiségből és hűtővel, íróasztalokkal felszerelt közös tanulótérből állnak. A szociális helyiségek, WC-k, tusolók valamint a mikrohullámú sütőkkel és tűzhelyekkel felszerelt konyhák, a folyosókon találhatóak. A lakószobákon kívül minden szinten vendégszobák állnak rendelkezésre a levelezős, valamint az idelátogató vendéghallgatók, oktatók és kiránduló csoportok számára.
Az épületben lift üzemel, továbbá három akadálymentesített szoba várja a mozgáskorlátozott hallgatókat. A nemdohányzók védelméről szóló törvény értelmében a kollégium épületének egész területén, valamint a főbejárattól számított 5 méteres távolságon belül eső területen TILOS dohányozni.


Közösségi programokhoz több helyiség is biztosított az intézményben, két nagy társalgó és egy esti filmnézésre alkalmas szoba, rajz terem, zongora terem és számítógép terem.
Sportolási lehetőségek is adottak, megtalálható ping-pong asztal, csocsó, konditerem az épületben.


A hallgatók biztonsága érdekében 24 órás portaszolgálat és beléptető rendszer működik. A kollégium a hallgatók számára vezeték nélküli internet hozzáférést biztosít, továbbá lehetőség van vezetékes internet használatára, térítési díj ellenében. További információkat a Teleki Kollégium hálózatáról az Internet menüpont alatt található.
A tanév során számos sport és kulturális rendezvény várja az itt lakókat, melyeket a Kollégiumi Bizottság rendez. A bizottság tagjait a hallgatók választják meg. Évente hagyományosan megrendezésre kerülő rendezvényeink a Gólyanap, Teleki Karácsony, Teleki Nap, Ballagás, Sportnap és a főbb események mellett folyamatosan fejlesztjük programjainkat a hallgatók igényei szerint.