Bezár
Vírusvédelem

Vírusvédelem

2017. június 21.
2 perc

 

ESET Endpoint Antivirus végpontvédelmi szolgáltatás

 

Általános információ

A Szegedi Tudományegyetem újabb egy évre meghosszabbította az ESET Endpoint Antivírus vállalati verziójának licenceit központi forrásból.


ESET_logo

Központi menedzsment

Az Egyetemen használt ESET vírusirtó termékek központi menedzsmentre történő átállítása folyamatban van. Ennek része a központi licenc kezelés is. Az ERA (ESET Remote Administrator) rendszer segítségével azonnal információ kapható a munkaállomások, szerverek vírusvédelmének állapotáról, frissítéseiről, riasztásairól. A felügyelt számítógépeken csoportházirend (policy) alkalmazható, a beállítás-módosítások és a különböző víruskeresési feladatok távolról végrehajthatóak. Távadminisztráció segítségével a hálózatok vírusvédelme átláthatóvá válik. A kari rendszergazdák hozzáférést kapnak a központi menedzsment szerverhez, ahol saját gépeiket tudják kezelni. Az „ERA web konzol” távoli telepítési lehetőséggel, elemzésekkel és statisztikákkal segíti munkájukat. A központi menedzsment működéséhez TCP/IP hálózati kapcsolat szükséges. A rendszergazdák értesítést kapnak majd az átállás menetéről.
A távadminisztráció létrehozásához, a végponti gépekre egy „ERA Agent” nevű alkalmazás telepítése szükséges. Az ERA web interface-en keresztül lesz elérhető a rendszergazdák számára az ESET termékek menedzselése.

A következő ábra vázlatosan bemutatja a rendszer működését.

 ERA_mukodes

 Rendszergazdai teendők:

1.Belépés igénylése az ERA központi szerverre a Help Desk Szolgálaton keresztül.
2. A kari tűzfalakon és gépeken engedélyezni kell a következőket:
- központi ERA szerver: 160.114.9.9
TCP 2222, 2223
UDP 1237
- Proxy-k: 160.114.9.10; 160.114.9.11; 160.114.9.12
TCP 3128
3. ERA Agent telepítése a végpontokra (ld. ERA Agent telepítési leírás).
4. A végpontok felügyelete az ERA menedzsment felületén keresztül.
5. A rendszergazdák feladatokat futtathatnak a hozzájuk rendelt gépeken, valamint statisztikai adatokat és egyéb információkat kaphatnak azokról.

Letölthető fájlok:

 

ESET tudásbázis:

 

Levelező lista

Az ISZK levelezőlistát üzemeltet: eset-l[kukac]cc.u-szeged.hu, melyen keresztül szükség esetén értesítést küld az ESET klienseket felügyelő rendszergazdáknak. A levelezőlista csak tájékoztatási célra szolgál, levelet nem fogad.

 

Kapcsolat

SZTE ISZK Help Desk Szolgálat
Tel.: (62) 54-4227
E-mail: antivirus[kukac]cc.u-szeged.hu

Kapcsolódó hírek