Bezár
Kutatói Információs Rendszer Gyakran Ismételt Kérdések

Kutatói Információs Rendszer Gyakran Ismételt Kérdések

2021. október 11.
4 perc

Hogyan tudok belépni a Kutatói Információs Rendszerbe?

A belépéshez SZTE-s azonosítóra van szükség. Ha még nem vette át SZTE-s azonosítóját, esetleg annak pótlására van szükség, akkor az azonosito.igenyles@szte.hu címen tudja jelezni igényét.

Mit tegyek, ha nem tudok bejelentkezni a http://cris.szte.hu oldalon?

Kérjük, egyetemi e-mail címéről írjon egy üzenetet a cris.help@szte.hu címre. Az e-mail tartalmazza az ön nevét, az SZTE egységet, ahol dolgozik, valamint azt, hogy pontosan mikor, milyen felhasználói azonosítóval és milyen IP címről próbált meg belépni.

Hol található a felhasználói profil oldal?

Bejelentkezést követően a jobb felső sarokban fog szerepelni a bejelentkezett felhasználó neve, amire kattintva el lehet jutni a felhasználói profil oldalra.

Mit tegyek, ha a felhasználói profil oldalon az adatok között hibás valamelyik alapadatom (adójel, név, nem, anyja neve, születési adatok)?

A szervezeti egységének HR referensén keresztül kell jeleznie, hogy a Nexonban tárolt alapadatoknál javítsák ki a helyes adatokra.

Hol tudom a szerzői MTMT azonosítómat rögzíteni a KIR-ben?

A felhasználói profil oldalon az "MTMT azonosító" rovatban lehet ezt rögzíteni.

Milyen gyakran kerülnek frissítésre az MTMT-ből áttöltött rekordok?

Naponta egyszer, éjjel 1:00-kor.

Milyen jellemzői vannak az MTMT-ből áttöltött rekordoknak?

Az MTMT-ből az alábbi szabályoknak megfelelő tételek kerülnek áttöltésre:

  • Csak az SZTE-hez rendelt tételek kerülnek áttöltésre a KIR rendszerébe, ezért előfordulhat, hogy az MTMT-ben egy tételnél már megtörtént a szerzői összerendelés (MTMT-ben látja szerzői listájában valaki a tételt), de az intézményi összerendelés még nem ment végbe; ilyen esetben a tétel nem kerül áttöltésre a KIR-be.
  • Egyelőre az MTMT-ben 2010 után létrejött tételek kerülnek áttöltésre, az annál korábban létrehozott tételek importjára a második ütemben fog sor kerülni.
  • A szabadalmak vagy oltalmi formák nem kerülnek áttöltésre a KIR-be.

Van-e lehetőség profil fotó feltöltésére?

Igen, a felhasználói profil oldalon.

Milyen adatok kerülnek áttöltésre a Nexon nyilvántartásából?

A felhasználói profil oldalon látható személyes adatokon kívül a nyelvismeret, végzettség, dolgozói jogviszony és tudományos fokozatok adatai. Ezek az adatok időszakosan kerülnek importálásra a Nexon adatbázisából, így lehetséges, hogy nem mindig a legaktuálisabb adatokat látja a KIR felületén. Ha valamilyen adat hiányzik, amiről úgy gondolja, hogy a Nexonban már rögzítésre került, kérje meg a HR referensét, hogy ellenőrizze valóban megvannak-e az adatok a Nexonban, és ha igen, akkor nincs más teendője, mint megvárni a következő importot.

Milyen információkat rögzíthetek a felhasználói profil oldalon?

  • MTMT azonosító,
  • profil fotó,
  • olyan nyelvismeret, ami a Nexonban nem szerepel (pl. nincs vizsgabizonyítvány róla),
  • olyan végzettség, ami a Nexonban nem szerepel (pl. tanfolyam),
  • elismerések,
  • tudományos tagságok,
  • mobilitás adatok.

Mit tehetek, ha nem tudom rögzíteni a korábban kapott elismerésemet, mert nem szerepel a kiválasztható listában?

A Modulo "SZTE / Nexon azonosító" tartományába SZTE-s azonosítójával belépve ki tudja tölteni a „KIR készlet bővítése” című űrlapot, melyen meg tudja adni a hiányzó elismerés adatait. Az itt megadott elismerés jóváhagyást követően be fog kerülni a Kutatói Információs Rendszerbe, és kiválasztható lesz a legördülő listában.

Mit tehetek, ha nem tudom rögzíteni valamely tudományos bizottságban betöltött tagságomat?

A Modulo "SZTE / Nexon azonosító" tartományába SZTE-s azonosítójával belépve ki tudja tölteni a „KIR készlet bővítése” című űrlapot, melyen meg tudja adni a hiányzó tudományos tagság adatait. Az itt megadott tudományos tagság jóváhagyást követően be fog kerülni a Kutatói Információs Rendszerbe, és kiválasztható lesz a legördülő listában.

Mik azok a Mobilitás adatok, amiket a felhasználói profil oldalon lehet rögzíteni?

Amennyiben SZTE-n kívüli intézményben hallgatói, oktatói vagy kutatói minőségben tartózkodott huzamosabb ideig, az Új mobilitás gombra kattintva felviheti a releváns adatokat.

Kapcsolódó hírek