Bezár
Hírek  --  2024

ms365

Felhasználói tájékoztatás az egyéni Microsoft 365 tárhelyhasználatról az SZTE-n

Felhasználói tájékoztatás az egyéni Microsoft 365 tárhelyhasználatról az SZTE-n

2024. május 29.
2 perc

Az alábbiakban tájékoztatjuk felhasználóinkat a Microsoft 365 szolgáltatás tárhely-változásaival, valamint az SZTE tárhelyhasználatával kapcsolatosan.

Microsoft 365-szolgáltatás mint 3rd-party megoldás

A Microsoft 365 egy ún. 3rd party, azaz harmadik fél által nyújtott szolgáltatás. Ennek igénybevétele során minden felhasználónak tisztában kell lennie a mindenkori általános szerződési feltételekkel. Az MS 365 szolgáltatásai az általános szerződési feltételek szerint működnek, és minden felhasználó, aki ezeket a szolgáltatásokat igénybe veszi, elfogadja ezeket.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy ennek értelmében a Microsoft felhasználói számára ingyenesen rendelkezésre bocsájtott tárhelyméret változása a szolgáltató által megszabott feltételek szerint alakulnak. Ezzel kapcsolatosan további részletes tájékoztatót a Microsoft által közzétett dokumentumban találhat.


Microsoft 365 OneDrive-tárhelykvóta csökkentése

A Microsoft ütemezve csökkenti a felhasználói tárhely-kapacitást, melynek értelmében az egyéni felhasználói OneDrive-tárterület 1 TB-ról 100 GB-ra csökken. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az Egyetem nem biztosít ezen felül további egyéni tárhelyet az MS-szolgáltatások keretében. Ez azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló tárhelyet a lehető legjobban kell kihasználni és kezelni, mivel nem lesz lehetőség a tárhely bővítésére az MS szolgáltatásain keresztül.

Minden felhasználónak, aki az MS 365-ben használt e-mail címmel rendelkezik, a Microsoft tájékoztató e-mailt küld, amelyben értesítik a felhasználókat arról, hogy a OneDrive-ban nincs elegendő tárterületük.


SZTE Központi Tárhely az egységszintű és projektfeladatok megvalósításához

További tárhelyet az egységszintű és projektfeladatok megvalósításához az Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság központi tárhely üzemeltetésével biztosít. Az ezzel kapcsolatos igényeket, kérdéseket az ithelp@szte.hu elérhetőségre várja Igazgatóságunk.

Kapcsolódó hírek