Bezár
Hírek  --  2020
Verseny és konferencia a hétvégén

Verseny és konferencia a hétvégén

2020. november 09.
1 perc

November 6-án és 7-én rendezték meg a IX. Jakucs László Középiskolai Földrajzversenyt. A verseny ezúttal rendhagyó módon teljes egészében az online térben zajlott. A versenyre 31 két fős csapat jelentkezett az ország különböző középiskoláiból. A két napon mindegy 80-an vettek részt, a Coospace rendszerhez illesztett, BigBlueButton (BBB) konferenciaszoftverben tartott ünnepélyes megnyitón illetve az azt követő versenyen. A versenyfeladatokat a csapatok a saját BBB szobájukban oldották meg, melyet a Coospace vizsga eszközén nyújtottak be.
Ahogy a fizikai versenyeken is lenni szokott az eredményhirdetés után, csoportkép készült. Az eseményen mintegy 20 versenyző, kísérő és tanár kapcsolata be webkameráját, hogy mindenki számára maradandó emlék készülhessen.


Szombaton, a döntővel párhuzamosan, zajlott a Radiológiai Klinika által szervezett Differenciáldiagnosztikai nehézségek a radiológiában 2020 című konferencia. Az elhangzó előadásokat mintegy 150-en hallgatták egyszerre az ország különböző klinikáiról „érkező” résztvevők. A kisebb technikai problémák ellenére, a résztvevők elégedettek voltak a konferenciával és a kiszolgáló környezettel. A válaszolók 70%-a 5-ösre, a 30%-a 4-esre értékelte azok működését.



Kapcsolódó hírek