Felveteli_tajkoztato_kiegeszites

Megjelent a felvételi tájékoztató kiegészítése

Az Oktatási Hivatal 2025. 01. 31-én közzétette a felvételi tájékoztató kiegészítését, így a kiadvány pontosított, kiegészített formában olvasható a www.felvi.hu oldalon.

A kiegészítés az intézmények által meghirdetett új képzéseket, és a felvételi eljárásra vonatkozó kiegészített, pontosított információkat tartalmaz.

A Szegedi Tudományegyetem egy új meghirdetést tett közzé: a Mérnöki Kar által meghirdetett logisztikai mérnöki mesterképzést levelező tagozaton állami ösztöndíjas és önköltséges formában.

 

A Tájékoztató alábbi fejezetei módosultak, ezeket érdemes ismételten áttekinteni:


Bizonylat, visszaigénylés

Mesterképzésre jelentkezőknek

Tanulmányi pontok

Érettségi pontok

Szakképzettségből, szakképesítésből (pontszámítás)

Dokumentumok

Középiskolai bizonyítvány


A felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésének egybeszerkesztett változata letölthető a felvi.hu oldalról.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Toth_BalazsTóth Balázs - MK, élelmiszermérnök

Az ismerőseimtől sokat hallottam, hogy nagyon jó egyetem az SZTE, sok lehetőséget ad az intézmény, pezsgő a diákélet, Szeged igazi egyetemváros. Azért választottam a Mérnöki Kart, mert élelmiszer-mérnöki szakra akartam jönni, és szerintem Szeged az az egyetem az országban, ahonnan a legképzettebb mérnökhallgatók kerülnek ki, s biztosan tudnak jó munkát találni. A tantárgyak nagyon nehezek, de a tanárok segítőkészek.




Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *