kultura

SZTE, ahol a tudomány és a kultúra találkozik

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája kiemelt hangsúlyt fektet az egyetemisták bevezetésére a kultúrába, mind a magyar, mind az európai művészet terén. Az egyetemi művészeti, kulturális élet pedig a város lakossága számára is felpezsdíti a mindennapokat.


A Szegedi Tudományegyetemen a hallgatóknak van lehetőségük különféle művészeti csoportokhoz is csatlakozni. Azok, akik az 1925-ben alakult Szegedi Egyetemi Énekkar munkásságába csatlakoznának, ezt 2x2 kreditért az általánosan művelő tantárgyak között megtalálják. Tagjai olyan egyetemisták, akik az egyetemi tanulmányok mellett igényt tartanak a zene közösségépítő erejére is.

 

Hasonló elven működik a 2005-ben újjáalakult Universitas Szimfonikus Zenekar, melynek tagjai olyan egyetemi hallgatók, akik tanulmányaik mellett amatőr zenéléssel is foglalkoznának. A zenekar rendszeresen koncertezik Szegeden és a környékbeli településeken. Szintén szerepel 2 kreditért a választható kurzusok között.

 

A Kulturális Iroda két fő programsorozata az Őszi Kulturális Fesztivál, illetve az Egyetemi Tavasz. A két programsorozat heteken keresztül kínál színvonalas kulturális, művészeti, illetve tudományos előadásokat az egyetem polgárainak és a városlakóknak egyaránt. A két fesztivál keretében kiállítások, konferenciák, koncertek, színházi előadások várják az érdeklődőket.

Kiemelt figyelmet fordítanak a tehetségek felfedezésére és támogatására. Számos felhívás, pályázat, valamint művészeti verseny várja a lelkes tehetségeket, több kategóriában.esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.

Roop DhanjalRoop Dhanjal – GYTK, gyógyszerész

Európában kerestem olyan egyetemet, ahol kiemelkedő a gyógyszerészképzés, így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre. Kiderült, hogy néhány ismerősöm is itt tanul vagy tanult, és ők is elismerően beszéltek mind a városról, mind a képzésről. Rendkívül jó oktatóink vannak, a képzés pedig igazán gyakorlatorientált, magas színvonalú. Szegedet is szeretem, főleg télen, akkor igazán gyönyörű a város. Élvezem, hogy minden közel van, mindenhova könnyen és gyorsan eljutok.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.