TIK

Különleges előnyre tehet szert, aki megpályázza az SZTE START ösztöndíjat

Akár 150 ezer forintos ösztöndíjban is részesülhetnek azok, akik 2024-ben megpályázzák a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia által meghirdetett SZTE START ösztöndíjat. A támogatásra azok a tehetséges diákok pályázhatnak, akik első helyen jelölik meg a Szegedi Tudományegyetemet, és oda felvételt is nyernek. Az agrár-, mérnöki és természettudományokra épülő szakokra felvételizőket a munkaerőpiaci elvárásokkal összhangban az elbírálás során idén is kiemelten kezelik.


A több mint 440 éves hagyományait ápoló Szegedi Tudományegyetem, a brit Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási listán ismét a legjobb magyar egyetemként rangsorolt intézménynek bizonyult. Nem hiába, hiszen az oktatás, kutatás és gyógyítás mellett, kiemelt célja a dél-alföldi régió fejlesztése, a lehető legfenntarthatóbb módon. Az egyetem életében fontos szerepet játszik a nemzetközi platformokon való részvétel és a stratégiai kapcsolatok megerősítése, bővítése annak érdekében, hogy hallgatói minél könnyebben és gyorsabban helyezkedhessenek majd el diplomájuk megszerzése után a munka világában. Nem utolsó sorban, az intézmény fontosnak tartja, hogy az arra érdemes diákok az egyetemi éveket lehetőségként éljék meg.

 

Az SZTE Junior Akadémia ennek támogatása érdekében indította útjára az SZTE START Tehetséggondozó Programot, amelynek egyik legfontosabb eleme az SZTE START ösztöndíj. A támogatás közvetlen kedvezményezettjei azok a diákok, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetem valamely képzésére, és oda felvételt nyernek, tanulmányaikat pedig 2024 szeptemberében kezdik meg. Az odaítélt ösztöndíjat – az SZTE-re történt beiratkozás után – az egyetem egy összegben folyósítja. A 2024/2025-ös tanévben az agrár-, mérnöki és természettudományokra épülő szakokra felvételizők kiemelt elbírálásban részesülnek.

 

Az SZTE START ösztöndíjat legutóbb mintegy 840 tehetséges, kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatónak adták át, ennek összege személyenként minimum 50.000, maximum 150.000 forint volt.

 

Az ösztöndíj odaítélésénél az egyetem az alábbi szempontokat veszi figyelembe: tanulmányi átlag, érettségi eredmény, nyelvismeret, szakmai versenyeken nyújtott teljesítmény. Az SZTE START ösztöndíjra pályázni kizárólag elektronikusan lehet a Modulo felületen keresztül, 2024. január 22-e és szeptember 9-e között. Döntés és kiértesítés 2024. októberében várható.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Csoke_Mark_felveteliCsőke Márk- BTK, történelem

Harmadévesként már tapasztalatból mondhatom, hogy igaz a hír az egyetem színvonalas oktatásáról. Örülök, hogy ezt személyesen is megtapasztalhatom a történelem szakon. Az egyetemválasztás során fontos szempont volt az is, hogy a Szegedi Tudományegyetem közel van a szülőfalumhoz, és az, hogy sok ismerősöm is ide jelentkezett. Nagyon szeretek itt tanulni, mert Szeged nagyon szép és élhető város.


Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.