qs_2019

A napsütötte Tisza-parti város

Mediterrán hangulat, pezsgő kulturális élet, több, sokszínű szórakozásra és kikapcsolódásra egyaránt alkalmas lehetőség, amely kétségkívül határon innen s túl egyaránt Szegedre vonzza a fiatalokat.Tudtad? Szeged egyike Európa 168 kulturális és kreatív városának!

A Szegedi Nemzeti Színház, a Belvárosi Mozi, a Cinema City, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, és az IH Rendezvényközpont az év minden szakaszában gondoskodik arról, hogy otthont adjon több szórakoztató, tanulságos, építő jellegű és egyben ismeretterjesztő programnak. A cél az itt élők mellett az SZTE-n tanulókat is bevonni, a város pörgő mindennapjaiba.

 

Egymást érő pontok, az óriásnak tűnő városban

A lazításra kiválóan alkalmasak a teraszos éttermek és kávézók, amelyek nemcsak a szegediekre, hanem az adott tanév tavaszi és őszi félévében rendszerint a hallgatókra is fókuszálnák. Ezt bizonyítja az is, hogy a szórakozóhelyek akciókkal és különböző kedvezményekkel várják klubjaikba az egyetemistákat. Sőt, az SZTE JATIK mellett egy egész „vigalmi negyed” várja őket hétköznaponként is.

 

Az állat- és növényvilágról szóló tudásbővítésről a Szegedi Vadaspark és a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, az izgalmas kiállításokról a közelmúltban felújított Móra Ferenc Múzeum, a Fekete Ház és a Vármúzeum gondoskodik.

 

A friss levegőn való mozgásra – a tucatnyi bel- és kültéri konditerem mellett – nemcsak a csodálatos Tisza-part, amely egyébként a randevúk egyik legközkedveltebb helyszíne is, hanem az újszegedi liget is teret biztosít a sport szerelmeseinek.

 

Kerékpárra pattanva látni a napfelkeltét és a naplementét is

Kerékpárra pattanva pedig könnyedén megközelíthetjük a város minden egyes olyan pontját, ahol a napfelkelte és a naplemente különleges élményt nyújthat a számunkra.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Moczar_DoraMóczár Dóra - ÁJTK, jogász

Szegediként a pályaválasztás előtt nem is volt kérdés, hogy itt szeretném elkezdeni jogi tanulmányaimat. Emellett, egyedül az SZTE ÁJTK biztosít az országban modulválasztási lehetőséget, teret adva annak, hogy mindenki érdekeltségi körének megfelelő jogterületen bővítse ismereteit. A város hangulata és nyüzsgése méginkább azt erősítette bennem, hogy jól döntöttem. Tanulmányaim során közéleti téren is aktív voltam és vagyok, gyakornokként pedig beleláttam a jogászi munkába és értékes tapsztalatokat szereztem, ezért biztos vagyok benne, hogy ha még egyszer választanom kellene, akkor is a Szegedi Tudományegyetemet választanám.Nagy_EvelinNagy Evelin - GYTK, gyógyszerész

Idehaza Szegeden a legszínvonalasabb a gyógyszerészképzés, ezért is jöttem az SZTE-re az ország másik feléből. Jók a tapasztalataim, bár nagyon nehéz, sokat kell tanulni, de végig lehet csinálni. Gyógyszerészekből hiány van, így ha végzünk, garantált, hogy el tudunk a diplománkkal helyezkedni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *