qs_2019

A napsütötte Tisza-parti város

Mediterrán hangulat, pezsgő kulturális élet, több, sokszínű szórakozásra és kikapcsolódásra egyaránt alkalmas lehetőség, amely kétségkívül határon innen s túl egyaránt Szegedre vonzza a fiatalokat.Tudtad? Szeged egyike Európa 168 kulturális és kreatív városának!

A Szegedi Nemzeti Színház, a Belvárosi Mozi, a Cinema City, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, és az IH Rendezvényközpont az év minden szakaszában gondoskodik arról, hogy otthont adjon több szórakoztató, tanulságos, építő jellegű és egyben ismeretterjesztő programnak. A cél az itt élők mellett az SZTE-n tanulókat is bevonni, a város pörgő mindennapjaiba.

 

Egymást érő pontok, az óriásnak tűnő városban

A lazításra kiválóan alkalmasak a teraszos éttermek és kávézók, amelyek nemcsak a szegediekre, hanem az adott tanév tavaszi és őszi félévében rendszerint a hallgatókra is fókuszálnák. Ezt bizonyítja az is, hogy a szórakozóhelyek akciókkal és különböző kedvezményekkel várják klubjaikba az egyetemistákat. Sőt, az SZTE JATIK mellett egy egész „vigalmi negyed” várja őket hétköznaponként is.

 

Az állat- és növényvilágról szóló tudásbővítésről a Szegedi Vadaspark és a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, az izgalmas kiállításokról a közelmúltban felújított Móra Ferenc Múzeum, a Fekete Ház és a Vármúzeum gondoskodik.

 

A friss levegőn való mozgásra – a tucatnyi bel- és kültéri konditerem mellett – nemcsak a csodálatos Tisza-part, amely egyébként a randevúk egyik legközkedveltebb helyszíne is, hanem az újszegedi liget is teret biztosít a sport szerelmeseinek.

 

Kerékpárra pattanva látni a napfelkeltét és a naplementét is

Kerékpárra pattanva pedig könnyedén megközelíthetjük a város minden egyes olyan pontját, ahol a napfelkelte és a naplemente különleges élményt nyújthat a számunkra.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *