Fb_poszt_tanfolyamhirdetes_1200x1200_masolat

Kerülj közelebb az egyetemhez emelt szintű érettségivel!

Az SZTE Junior Akadémián azon dolgozunk, hogy megkönnyítsük a Szegedi Tudományegyetemre vezető utad. Azoknak is segítünk különféle programokkal, lehetőségekkel, akik már az SZTE hallgatói – legyen szó ösztöndíjakról, workshopokról, versenyekről.


Az ország bármely pontjáról jelentkezhetsz!

Nincs ugyan varázspálcánk, amivel felvételi pontokat tudnánk neked varázsolni, de majdnem ilyen jó megoldást kínálunk: emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokat szervezünk tantermi és online formában is – így többé a távolság sem akadály a felkészülésben.

A 100 órás tanfolyamokat magas színvonalon oktató, kiváló tanárok tartják októbertől májusig. Az órák heti 2x90 perces felbontásban zajlanak a délutáni órákban, vagy tömbösítve szombat délelőttönként. A képzés végén próbaérettségin tesztelheted tudásod.


Visszakaphatod az árát!

A tanfolyam ára 60 000 Ft tantárgyanként. Igényelhető szociális alapon tanfolyamdíj-kedvezmény, ennek mértékéről a Szegedi Tehetséggondozó Tanács dönt, de pályázni lehet a Junior Nagykövet Programra is, melynek keretében ingyenesen vehetsz részt a képzésen közösségi munkáért cserébe.


Dani_BiankaÉs ami a legjobb: visszakapja a képzés árát az a hallgató, akit a tanfolyam elvégzését követő tanévben felvesznek a Szegedi Tudományegyetemre.


– Hatalmas segítség volt számomra a tanfolyam, mert olyan tapasztalt tanárokat kaptunk, akik nagyon hasznos tippekkel láttak el minket azzal kapcsolatban, hogy mire figyeljünk a tanulásnál, akár szóbeliről, akár írásbeliről volt szó. Ajánlom mindenkinek, aki úgy érzi, hogy kicsit elveszettnek érzi magát, és aggódik, hogy fel tud-e készülni, mert tényleg nagyon hatékonyak ezek az órák – mondta Dani Bianka, aki biológia tanfolyamra járt, és sikeresen felvételizett az SZTE GYTK gyógyszerész szakára.Tantárgyak

Az alábbi tárgyakból indulnak tanfolyamok: angol, biológia, fizika, földrajz, kémia, közismereti informatika, magyar, matematika, történelem.


Az SZTE Junior Akadémia, a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával és egyre bővülő partnerhálózatával együttműködve ösztöndíjakkal támogatja a tehetséges fiatalokat. Középiskolásként pályázhatsz az Esélyt a középiskolás tehetségeknek ösztöndíjra; az SZTE Eötvös Loránd Kollégium által koordinált Tehetség-HÍD Programjára pályázatra, valamint bekerülhetsz a Junior Nagykövet Programba, mely közösségi munkáért cserébe ingyenes, emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamon való részvételt tesz lehetővé. Az akár 150 ezer forintos egyszeri támogatást jelentő START ösztöndíjra pedig az jelentkezhet, aki első helyen jelöli meg az SZTE-t a felvételi eljárás során. Tehetséges egyetemistaként a Kiválósági listán a helyed! Az alap-, mester-, valamint az osztatlan képzések hallgatóinak, a sportolóknak és a művészeknek járó elismerések mellé 20 és 80 ezer forint közötti Talent-ösztöndíjak társulnak. Emellett folyamatosan bővülő partnerhálózatának köszönhetően a Tanács és az Akadémia vállalati ösztöndíjakat is hirdet.


A két kurzusból álló Tanítsunk Magyarországért program keretein belül az egyetemisták általános iskolás diákokat mentorálhatnak havi 35 ezer forintos ösztöndíjért cserébe.


Az SZTE Junior Akadémia által kínált lehetőségek folyamatosan bővülnek, ezért keresd fel honlapunkat, és kövess bennünket a Facebookon!


https://juniorakademia.szte.hu/

https://www.facebook.com/szegedjuniorakademia

https://www.instagram.com/sztejuniorakademia/


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.
Fulep_GaborFülep Gábor - ÁOK, általános orvos

Több oka van annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemre járok orvosi karra. Az egyik legfontosabb, hogy mindig nagyon jókat hallottam az itteni képzésről, a másik az, hogy Budapestre nem szerettem volna menni, mert már volt tapasztalatom a fővárosi életformáról. Szeged egy vidéki nagyváros, ahol kedvesebbek az emberek, összetartóbb a diákság, ez a tapasztalatom. Mindig is a kémia és biológia állt hozzám közel, ezért nem volt kérdéses számomra a továbbtanulás. A gyakorlati lehetőségeket külön kiemelném az SZTE Általános Orvostudományi Karán, mindenkinek csak ajánlani tudom!

További hallgatói vélemények >>>