alberlet

Albérlet vs. Kollégium

Egyetemre készülsz? Tegyük fel, hogy kezedben a döntés joga: albérletben vagy koleszban laknál. Megkérdeztük hallgatóinkat, mi szól az egyik és mi a másik mellett. Lássuk, hogy milyen előnye és hátránya van kollégiumban vagy albérletben lakni!


További információk a Szegedi Tudományegyetem kollégiumi lehetőségeiről




albi_vs_koli_2Dobó Kamilla, az SZTE GTK gazdálkodás és menedzsment szakján elsőéves hallgató, kollégista:

  • olcsó lakhatás
  • mindig van társaság
  • összetartó csapat
  • könnyen elérhető
  • egyetemi kedvezményeket biztosít, mint például színházbérlet
  • konditerem.

Saját vélemény:

Az Öthalmi Diáklakásokban élek. Ismerőseim ajánlották, mert az elrendezése olyan, mintha kis lakások lennének, saját konyhával és fürdővel. Az ára nagyon hallgatóbarát, szép környezetben tölthetem a diákéveimet.











A Szegedi Tudományegyetem kollégiumainak bemutatkozó videói itt tekinthetőek meg


albi_vs_koli_5Vass Gergő, az SZTE GTK kereskedelem és marketing szakján elsőéves hallgató, albérletes:

  • szabadabb életvitel
  • házibulik
  • sokkal otthonosabb
  • úgy rendezed be, ahogy akarod
  • felelősségteljesebb.

Saját vélemény:

Én kizárólag az albérletre esküszöm, mert ott a magam ura vagyok, azt csinálok, amit csak szeretnék, és sokkal szabadabb, illetve komfortosabb. Sokan azt gondolják, hogy az egész albérletet rendben tartani is több munka, de a lakótársaimmal ezt szuper módon fel tudjuk osztani. Hátrányként a drágább lakhatást hoznám fel, de úgy gondolom, hogy a diákéveim alatt így könnyebben tudok az életre felkészülni, mint kollégistaként.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Farkas GellértFarkas Gellért – TTIK – kémia

A karon és a szakomon kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy olyan programokat szervezzenek, amik összekovácsolnak minket a csoporttársakkal. Ilyen például a kémiásoknak szóló Vegyetem tábor is. Emellett olyan programokat is szerveznek nekünk, amelyek az elhelyezkedés szempontjából különösen hasznosak. A tanárok kedvesek, rendkívül segítőkészek, így igazán családias hangulat alakult ki az évek során.



Kubik_SzintiaKubik Szintia – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Vajdaságiként fontos volt számomra, hogy az egyetem közel legyen az otthonomhoz, ezért választottam a Szegedi Tudományegyetemet, illetve azért is, mert nagyon sok pozitívumot hallottam róla korábban. Szegednek több előnye van: a mérete, a pezsgése és a kedvezményei. Tökéletes mert nagyváros, de mégis kisvárosias a légkör, ami igazán hangulatossá teszi. Rengeteg kulturális program közül tudnak választani a diákok, melyek gyakran párosulnak kedvezményekkel is. Nem bántam meg, hogy idejelentkeztem, mert számtalan lehetőséget biztosít az SZTE a diploma megszerzése után is.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.