alberlet

Albérlet vs. Kollégium

Egyetemre készülsz? Tegyük fel, hogy kezedben a döntés joga: albérletben vagy koleszban laknál. Megkérdeztük hallgatóinkat, mi szól az egyik és mi a másik mellett. Lássuk, hogy milyen előnye és hátránya van kollégiumban vagy albérletben lakni!


További információk a Szegedi Tudományegyetem kollégiumi lehetőségeiről
albi_vs_koli_2Dobó Kamilla, az SZTE GTK gazdálkodás és menedzsment szakján elsőéves hallgató, kollégista:

 • olcsó lakhatás
 • mindig van társaság
 • összetartó csapat
 • könnyen elérhető
 • egyetemi kedvezményeket biztosít, mint például színházbérlet
 • konditerem.

Saját vélemény:

Az Öthalmi Diáklakásokban élek. Ismerőseim ajánlották, mert az elrendezése olyan, mintha kis lakások lennének, saját konyhával és fürdővel. Az ára nagyon hallgatóbarát, szép környezetben tölthetem a diákéveimet.A Szegedi Tudományegyetem kollégiumainak bemutatkozó videói itt tekinthetőek meg


albi_vs_koli_5Vass Gergő, az SZTE GTK kereskedelem és marketing szakján elsőéves hallgató, albérletes:

 • szabadabb életvitel
 • házibulik
 • sokkal otthonosabb
 • úgy rendezed be, ahogy akarod
 • felelősségteljesebb.

Saját vélemény:

Én kizárólag az albérletre esküszöm, mert ott a magam ura vagyok, azt csinálok, amit csak szeretnék, és sokkal szabadabb, illetve komfortosabb. Sokan azt gondolják, hogy az egész albérletet rendben tartani is több munka, de a lakótársaimmal ezt szuper módon fel tudjuk osztani. Hátrányként a drágább lakhatást hoznám fel, de úgy gondolom, hogy a diákéveim alatt így könnyebben tudok az életre felkészülni, mint kollégistaként.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.
Molnar_Eszter_felveteliMolnár Eszter – ZMK, oratórium és dalének

Mesterszakos hallgatóként bátran mondhatom, hogy az SZTE zeneművészeti képzése minden feltételt megad ahhoz, hogy a hallgatókból sikeres művészek váljanak. A karon családias a hangulat, szinte mindenki ismer mindenkit. A tanárok szakmailag támogatnak, segítenek az előrelépésben, fellépési lehetőségekben. A tanulmányokban az egyetemi könyvtár zenei különgyűjteménye is segít.


További hallgatói vélemények >>>