MCC_2022-23

Versenyképes tudás, összetartó közösség - legyél te is MCC-s!

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2021 őszén nyitotta meg kapuit Szegeden a fejlődni vágyó fiatalok előtt. Közép-Európa egyik legjelentősebb tehetséggondozó szervezete 2022. január 1-től 4100 diák tehetséggondozását végzi, a képzések és programok pedig 14 magyarországi és összesen 23 kárpát-medencei helyszínen érhetők el. 2021-ben az MCC szegedi képzési központjának Juniorképzésén 21 diák kezdte meg tanulmányait. Az egyedülálló, gyakorlatias, a felsőoktatás mellett végezhető képzésre 2022-ben is várjuk az SZTE leendő elsőéves, tehetséges hallgatóit.


A Juniorképzés egy felsőoktatást kiegészítő, az mellett működő, magas színvonalú képzési forma egyetemi hallgatók számára. Célja, hogy olyan közös nevezőre hozott alaptudást kínáljunk a diákoknak, amelyet tanulmányaik és karrierútjuk során magabiztosan használhatnak. A képzés a hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítására, valamint az írásbeli és szóbeli készségek fejlesztésére törekszik. A tanítási órák döntően az egyetemi oktatás végeztével, este kezdődnek. A tanulás mellett persze rengeteg közösségi és szabadidős programot kínál az MCC.

A hallgatókat folyamatosan mentoráljuk, egyénileg is fejlesztjük készségeiket és képességeiket, valamint az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatszerzésre is lehetőséget biztosítunk. Az Egyetemi Programhoz bejáró és kollégiumi bentlakó diákok egyaránt csatlakozhatnak.


De miért is éri meg MCC-snek lenni?

  • Versenyképes tudás
  • Inspiráló, összetartozó közösséghez tartozás
  • Kiváló hazai és nemzetközi szakemberek
  • Nemzetközi és egyéb szakmai tapasztalatok, tanulmányutak, ösztöndíjak
  • Karrier „gyorsítópálya”
  • Életre szóló élmény
  • Barátságok, szakmai kapcsolati tőke
  • Ingyenes és minőségi lakhatás
  • Sport, táborok, utazások

Legyél te is MCC-s!

A Mathias Corvinus Collegium Juniorképzésére az SZTE leendő nappali tagozatos hallgatóinak jelentkezését várjuk. A 2022/2023. tanév felvételi időszakának pontos dátumáról hamarosan honlapunkon nyújtunk bővebb tájékoztatást.


Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a szeged@mcc.hu email címen.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.
Erdész ÁdámErdész Ádám – ÁOK – orvos

Szeged egy igazán kellemes és szép város, nagyon jó a társaság. A belvárosban szinte mindenhol ismerősbe botlok. A képzés is nagyon jó, magas színvonalú, szerintem a tanárok is nagyon korrektek. Nagyon sok kulturális lehetőség van a városban és az egyetemen is. Szerintem nem elhanyagolható megemlíteni azt sem, hogy nagyon szépek a lányok is.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *