MCC_2022-23

Versenyképes tudás, összetartó közösség - legyél te is MCC-s!

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2021 őszén nyitotta meg kapuit Szegeden a fejlődni vágyó fiatalok előtt. Közép-Európa egyik legjelentősebb tehetséggondozó szervezete 2022. január 1-től 4100 diák tehetséggondozását végzi, a képzések és programok pedig 14 magyarországi és összesen 23 kárpát-medencei helyszínen érhetők el. 2021-ben az MCC szegedi képzési központjának Juniorképzésén 21 diák kezdte meg tanulmányait. Az egyedülálló, gyakorlatias, a felsőoktatás mellett végezhető képzésre 2022-ben is várjuk az SZTE leendő elsőéves, tehetséges hallgatóit.


A Juniorképzés egy felsőoktatást kiegészítő, az mellett működő, magas színvonalú képzési forma egyetemi hallgatók számára. Célja, hogy olyan közös nevezőre hozott alaptudást kínáljunk a diákoknak, amelyet tanulmányaik és karrierútjuk során magabiztosan használhatnak. A képzés a hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítására, valamint az írásbeli és szóbeli készségek fejlesztésére törekszik. A tanítási órák döntően az egyetemi oktatás végeztével, este kezdődnek. A tanulás mellett persze rengeteg közösségi és szabadidős programot kínál az MCC.

A hallgatókat folyamatosan mentoráljuk, egyénileg is fejlesztjük készségeiket és képességeiket, valamint az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatszerzésre is lehetőséget biztosítunk. Az Egyetemi Programhoz bejáró és kollégiumi bentlakó diákok egyaránt csatlakozhatnak.


De miért is éri meg MCC-snek lenni?

  • Versenyképes tudás
  • Inspiráló, összetartozó közösséghez tartozás
  • Kiváló hazai és nemzetközi szakemberek
  • Nemzetközi és egyéb szakmai tapasztalatok, tanulmányutak, ösztöndíjak
  • Karrier „gyorsítópálya”
  • Életre szóló élmény
  • Barátságok, szakmai kapcsolati tőke
  • Ingyenes és minőségi lakhatás
  • Sport, táborok, utazások

Legyél te is MCC-s!

A Mathias Corvinus Collegium Juniorképzésére az SZTE leendő nappali tagozatos hallgatóinak jelentkezését várjuk. A 2022/2023. tanév felvételi időszakának pontos dátumáról hamarosan honlapunkon nyújtunk bővebb tájékoztatást.


Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal a szeged@mcc.hu email címen.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.
vecseri-zitaVecseri Zita – MGK: környezetgazdálkodási agrármérnök

Továbbtanulásnál meg se fordult más egyetem a fejemben, csak az SZTE. A tanárok szakmailag jól felkészültek, a sok gyakorlati óra és a tanulmányi kirándulások pedig remek gyakorlatszerzési lehetőséget biztosítanak. Szeretek Szegeden egyetemista lenni, sok lehetőséget és kedvezményt kapnak a hallgatók. Kedvenc helyem a partfürdő, itt tartják a SZIN-t és az Összegyetemi gólyatábor, ami gólyáknak kötelező.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *