qs_2019

Szegeden, szabadon

Vagány, trendi, fiatalos – akár ezekkel a jelzőkkel is illethetnénk a Tisza-parti várost, melynek mediterrán hangulata, pezsgő kulturális élete, valamint sokszínű szórakozásra és kikapcsolódásra alkalmas lehetőségei kétségkívül határon innen s túl egyaránt vonzzák a fiatalokat.Tudtad? Szeged egyike Európa 168 kulturális és kreatív városának!


A Szegedi Nemzeti Színház, a Belvárosi Mozi, a Cinema City, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, illetve az IH Rendezvényközpont az év minden szakaszában gondoskodik arról, hogy otthont adjon több szórakoztató, tanulságos, építő jellegű és egyben ismeretterjesztő programnak. A cél az itt élők mellett az SZTE-n tanulókat is bevonni a város szabadidős, kulturális életébe.

 

Egymást érő pontok, az óriásnak tűnő városban

– A kikapcsolódást a teraszos éttermek, kávézók biztosítják az adott tanév tavaszi és őszi félévében a hallgatóknak. Az SZTE JATIK mellett egy egész „vigalmi negyed” vár bennünket – hívja fel a figyelmet Szekeres Nikolett. Az SZTE GTK hallgatója emlékeztetett: a szegedi szórakozóhelyek rendre akciókkal és különböző kedvezményekkel is kedveskednek az egyetemistáknak.

Az állat- és növényvilágról szóló tudásbővítésről a Szegedi Vadaspark és a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, az izgalmas kiállításokról a közelmúltban felújított Móra Ferenc Múzeum és a Vármúzeum gondoskodik.

A friss levegőn való mozgásra – a tucatnyi bel- és kültéri konditerem mellett – nemcsak a csodálatos Tisza-part, hanem az újszegedi liget is teret biztosít a sport szerelmeseinek.


Kerékpárra ülve látni a napfelkeltét és a naplementét is

Kerékpárra pattanva könnyedén megközelíthetjük a város minden egyes olyan pontját, ahol a napfelkelte és a naplemente megtekintése különleges élményt nyújthat bárki számára.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.


Mango_MagdolnaMangó Magdolna - ÁJTK jogász

A képzéssel kapcsolatban eddig csak pozitív tapasztalataim vannak. A tanárok korrektek, bár vannak nehéz tantárgyak, de végig lehet vinni. Szeged nagyon jó hely, a közelsége miatt is ide akartam jönni, valamint azért, mert sok ismerősöm járt ide, ők is ajánlották. Mindig is jogász akartam lenni, és úgy érzem, hogy a szegedi ÁJTK megfelelő hely erre.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *